fbpx

12 Comentarii

edu elite 10iulie

strand durgau

Conducerea societății Salina Turda SA a anunțat că Ștrandul Durgău nu poate fi deschis decât în momentul în care sunt îndeplinite anumite condiții, respectiv parametrii, inclusiv în ceea ce privește temperatura apei. Până când apa din cele două lacuri nu atinge temperatura necesară, nu se poate deschide ștrandul. 

Din acest motiv, data de deschidere a ștrandului Durgău diferă de la un an la altul. Dacă anul trecut ștrandul s-a deschis pentru public din 8 iunie 2019, în anul 2013 s-a deschis în 22 iunie, în anul 2015 din 9 iunie, iar în anul 2017 din 23 iunie. Practic, deschiderea ștrandului este corelată cu temperatura zilnică, care influențează temperatura apei. În condițiile unor perioade mai lungi de ploi, deschiderea ștrandului se amână.

”Nu putem deschide ștrandul decât în momentul în care avem temperatura necesară în apa lacurilor. Anul trecut am deschis din 8 iunie, pentru că timpul a permis acest lucru. Eu m-am ocupat de administrarea ștrandului și anul trecut, atât în ceea ce privește respectarea parametrilor pentru deschidere, cât și în privința activitții comerciale, respectiv a încasărilor. Anul acesta încă nu am reușit să-l deschidem, pentru că temperatura încă nu a permis. Nu se pune problema că nu avem personal. Tot personalul este deja angajat! Vom anunța în momentul în care vom deschide ștrandul., ne-a declarat directorul intermar al societății Salina Turda SA, Emil Turean.

Ștrand Durgău - tratament și relaxare

Tratamentul balnear este asigurat de cele doua lacuri sărate, lacul Rotund și lacul Ocnei, apărute în urma prăbușirii a doua foste mine de sare și a inundării acestora.

Inceputurile tratamentului balnear la Turda sunt situate în timp în anul 1840 când, doctorul Iosif Hanko pune bazele staţiunii Băile Sărate Turda, prin amenajarea lacului Roman. Lacurile de la Durgău au fost utilizate pentru balneaţie şi terapie în mod empiric şi cu amenajări minime încă din secolul al XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afecţiunilor reumatismale, de circulaţie periferică şi a afecţiunilor ginecologice.

Continutul ridicat de clorură de sodiu (sare gemă) din apa lacurilor (10% la suprafață; 28% la 30 m adâncime) face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens. Amenajarea lacurilor Ocnei și Rotund de la Durgău, este un prim pas spre valorificarea complexă a potenţialului terapeutic al zonei.

Cu o îndelungata tradiţie, în perioada estivală, lacurile mineralizate formate pe vechi exploatări de sare, oferă turiştilor un minunat loc de recreere şi destindere într-un cadru natural. Pentru confortul turiştilor au fost amenajate locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, duşuri şi un bar cu terasă.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Kelemen Adela · 19:16 13.06.2019
  Ati amenajat lacurile, ca sa fie deschis 2 luni intr-un an !!!!!! Podul de la intrare in Turda este dezastruos, asteptati sa se intample o nenorocire ca sa actionati ??? Rusine conduceri consiliului local !!!!!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Turda · 06:54 14.06.2019
   In Durgau prin anii 80 din 6 lacuri se putea face baie in cinci lacuri, plateai doar daca vroiai sa faci dus.
   Acum doar in doua cu plata. Doua(lacul 3 si 1) sau distrus natural, surpat versantii in ele, lacul 2 prin anii 90 cumva prin nepasarea romanului a devenit o fosa de dejectii.

   In Baile Sarate inca poate face romanul baie fara plata insa intr-un stat european si oras ce vrea sa fie turistic ar trebuii sa aiba fiecare lac o tabla pe care sa scrie calitatea apei si daca inotul e interzis or permis. Nu vorbesc de gradina zoologica,dar sa nu ai nici macar un restaurant unde sa poti manca nu prea poti sa atragi turisti si de ce nu turdeni, cu exceptia strandului.

   Este o zona frumoasa a Turzii de unde fiecare turdean are amintiri placute din copilarie si ar merita mai multa atentie din partea alesilor, in favoarea tuturor atat celor mai avuti cat si celor mai nevoiasi.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   @ TurdaNews · 21:30 13.06.2019
   Dupa cum s-a explicat, strandul nu poate fi deschis pina cand apa nu ajunge la o anumita temperatura (sunt niste reguli care trebuie respectate).
   In ceea ce priveste podul peste Aries, el apartine de CNAIR si nu are nicio legatura cu administratia locala. Daca ati fi fost un cititor constant al TurdaNews, stiati ca acum cateva zile s-a anuntat semnarea contractului pentru lucrarile de reparatie.
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Kelemen Adela · 16:46 14.06.2019
    De ce mintit in continuare cu temperatura apei, apa este foarte calda, de facut baie !!! Nu aveti personal, ca este proasta organizarea !!!!! Mai bine dati jos gardul, si lasati oameni sa se balaceasca in canicula asta !!! Numai piedici stiti sa puneti in fata cetatenilor, si va milogiti dupa voturi !!!!
    • Acest comentariu este nepublicat.
     @ TurdaNews · 17:41 14.06.2019
     Stimate cititor, chiar dacă aveți un comportament barbar, explicabil și în ceea ce privește incapacitatea dvs intelectuală de a înțelege o situație explicată cât se poate de clar, vă rugăm să lăsați deoparte politica și s-o discutați doar la ședințele dvs de partid.
     Gardul nu se poate da jos decât în mintea dvs!
     • Acest comentariu este nepublicat.
      Kelemen Adela · 21:50 15.06.2019
      De ce nu va asumati INCOMPETENTA si pe langa asta mai si mintit ???? Rusine sa va fie !!!!! Apa este foarte calda, dar nu va stiti organiza mai bine mintit !!!!! Sper ca numai pana in noiembrie !!!!
      • Acest comentariu este nepublicat.
       @ TurdaNews · 13:08 16.06.2019
       Păi tocmai, că ne-am asumat incompetența dvs! V-am lăsat să comentați, chiar dacă nu aveți habar! Și, apropo, nu v-am văzut la ”dat gardul jos”... Era un imbold doar pentru fraieri?! Și dvs, liniștit, din birou, să vă distrați ce ”le-ați tras-o” celor de la Salină?! Se pare că lumea nu pune botul la tâmpeniile dvs...
     • Acest comentariu este nepublicat.
      Adi · 18:25 14.06.2019
      ,, Situația explicată cât se poate de clar" cu temperatura apei este un neadevăr
      • Acest comentariu este nepublicat.
       @ TurdaNews · 21:01 14.06.2019
       Este părerea ta... Faptul că nu cunoști procedura și regulile, nu înseamnă că ceea ce ți s-a explicat ar fi un neadevăr.
       Așa a fost în fiecare an. Din acest motiv nu există o dată fixă și ți s-au prezentat exemple concrete în acest sens.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Adi · 09:25 14.06.2019
  Ieri am făcut baie în lacul Tarzan și apa era caldă, menționez că făcea baie multă lume, nu cred că apa din Durgău este rece ca gheața.
  În Tg. Mureș la ștrandul Weekend apa este mult mai rece și este deschis din data de 01 Mai 2019, la fel și ștrandul din Satu Mare.
  Noi suntem la jumătatea lunii Iunie și este închis,
  deci despre ce vorbim noi aici, despre incompetență?
  Și chiar dacă ar fi adevărat că este rece apa, care e problema?
  Afară este caniculă și e numai bine că ne răcorim mai repede.
  Deci domnule director interimar al societății Salina Turda SA, Emil Turean, care este problema d-voastră, aceea că sunteți interimar și nu știți gestiona situația?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Kelemen Adela · 16:41 14.06.2019
  Maine 15 iunie, o sa luam cu asalt strandul Durgau !!!!!! Jos cu imprejmuirea !!!!!! Haideti cat mai multi turdeni si clujeni !!!! Apa este foarte buna de baie !!!!!!!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Adi · 18:58 14.06.2019
   Înțeleg că ești înfuriată, poate te-ai mai liniștit între timp ?
   Într-un fel ai dreptate, au împrejmuit niște lacuri în care bunicii noștri făceau baie în tinerețile lor, de parcă ar fi proprietatea lor lacurile și acum nici pe bani nu ne lasă să intrăm. Mai bine le lăsau neamenajate să putem face baie chiar dacă apa e rece, uite așa numita Băltuță din Băile sărate e amenajată de niște oameni inimoși, cu scări de intrare din lemn, cu balustrade în apă, chiar și un ceas de perete este agățat într-un copac, este afișat și un orar cu mersul autobuzelor.
   Primăria ar trebui MĂCAR să tundă iarba din jurul băltuței pentru confort.
   Dar poate îl vor îngrădi și pe acesta ca pe cele din Durgău, și nu vom mai avea acces, că de... este rece apa.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator