fbpx

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

COPS

La finele săptămânii trecute a avut loc vizita reprezentanților permanenți ai Comitetului Politic și de Securitate al UE (COPS) la Salina Turda.

 

Evenimentul s-a desfășurat odată cu ocazia vizitei informale a acestora în România care s-a derulat în perioada 5-7 iunie.

Oficialitățile au intrat pe ,,Poarta spre inima Transilvaniei' și s-au bucurat de aerul salin, de imaginile spectaculoase de aici și au văzut o parte din imensul potențial turistic al României” informează reprezentanții Salinei Turda.

Comitetul Politic şi de Securitate (COPS) monitorizează situația internațională în domeniile acoperite de Politica Externă și de Securitate Comună și Politica de Securitate și Apărare Comună a UE, contribuind la definirea politicilor prin transmiterea de avize către Consiliu, la solicitarea Consiliului sau a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate sau din proprie inițiativă. De asemenea, monitorizează punerea în aplicare a politicilor convenite, fără a aduce atingere competențelor Înaltului Reprezentant.

COPS este format din reprezentanți ai statelor membre ale UE la Bruxelles (la nivel de ambasador) și este prezidat de reprezentanți ai SEAE. COPS exercită, de asemenea, sub responsabilitatea Consiliului și a Înaltului Reprezentant, controlul politic și conducerea strategică a operațiunilor de gestionare a crizelor.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate