marian morar
m install
nello construct

O jurnalistă britanică, despre Salina Turda: ”Am simțit că am intrat într-un film James Bond”

zamblau eugen
floris

Wendy Driver, blogger de turism la publicația britanică Daily Mail, a vizitat România toamna trecută, iar experiența a impresionat-o profund. Jurnalista susține că s-a simțit ca într-un film cu James Bond atunci când era în Salina Turda și recomandă România ca destinație bună, cu multe frumuseți și prețuri mici.

„Am simțit că am intrat într-un film James Bond. Stăteam într-o peșteră uriașă, înconjurată de apele unui lac subteran. Pe un perete vedeam o cascadă strălucitoare de sare cristalizată, formată pe pereții negri la sute de metri deasupra mea, în timp ce stalactite delicate erau suspendate ca țurțurii pe tavan”, își începe Driver prezentarea vacanței din România pe care o descrie ca una dintre cele mai ieftine și destinații din Europa, citată de Libertatea.

„Salina Turda din România este atât de mare încât găzduiește o sală de spectacole, un loc de joacă și chiar o roată Ferris. Datând din secolul al XVII-lea, seamănă cu un oraș subteran, cu puțuri de mină imense și tuneluri de peste un kilometru săpate în stâncă. Se află la doar câțiva kilometri de Cluj Napoca, capitala Transilvaniei”, mai menționează jurnalista britanică.

Salina Turda a reușit, în ultimii ani, să atragă numeroase remarci pozitive, ceea ce a determinat și o creștere a afluxului de turiști, în anul 2018 fiind înregistrați aproape 700.000 de turiști care au intrat în subteranul fabulosului loc de la Turda.

Reprezentanții administrației locale intenționează să extindă zona vizitabilă cu un nou proiect pentru care speră să atragă fonduri europene. Este vorba despre includerea Minei Iosif în circuitul turistic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: