fbpx

Icon Scrie un comentariu

capcana preturilor

Imaginează-ți următorul scenariu: intri într-un magazin cu temele făcute (știi exact ce vrei să cumperi, ai estimat cât vor costa toate și ai un buget fix pentru acest lucru), umpli coșul cu produsele dorite, ajungi la casa de marcat și acolo... surpriză: suma datorată îți depășește cu mult așteptările. Parcă ai mai auzit de astfel de situații, nu? Sau poate ai trecut personal prin așa ceva.

Sunt anumite cazuri în care produsele de la raftul magazinelor au alt preț față de cel înregistrat la casa de marcat. 

Pentru a nu trece prin neplăcuta experiență de a te lăsa “păcălit” de casa de marcat, este bine să ai în vedere câteva lucruri atunci când mergi la cumpărături

În primul rând, cască bine ochii când faci cumpărături. Ai observat, probabil, cât de mărunt este scrisul de pe etichetele de prețuri. Iar detaliile referitoare la produs și la preț sunt și mai greu de văzut dacă nu ești atent. Când te afli pe fugă, nu mai stai să deslușești ce este pe etichete și astfel te poți trezi cu surprize la casa de marcat. De aceea este bine să acorzi mai multă atenție detaliilor specifice produsului pe care îl cumperi.

Apoi vine “problema” reducerilor. Reducerea lunară sau săptămânală a prețurilor în cazul anumitor produse este, de obicei, menționată în dreptul produsului respectiv cât să iasă bine în evidență. Este, până la urmă, în interesul comerciantului să-și vândă marfa, așa că mențiunea e cât se poate de vizibilă, reducerile fiind scrise cu litere mari, pe fonduri de culoare aprinse. Ceea ce nu observă mulți cumpărtori este perioada în care se aplică reducerile. Data de valabilitate a promoției este trecută sub prețul redus, cu litere, iarăși, foarte mici. Neținând cont de acest detaliu, te poți păcăli ușor și ajungi să cumpări la alte prețuri lucruri care credeai că sunt la promoție. Așadar, atenție și la acest aspect!

Mai trebuie să acorzi atenție și modului în care se aplică reducerile: unele sunt valabile doar dacă ai un card de fidelitate și îl prezinți la casa de marcat. Dacă nu posezi așa ceva, te-ai bucurat degeaba de promoție, pentru că nu se va aplica în cazul tău.

Dacă vrei cu adevărat să ai controlul suprem asupra prețurilor, există în mai toate supermarketurile și în magazinele mari dispozitive care te ajută să verifici chiar tu valoarea produselor. Sunt acele aparate, montate pe perete, în dreptul cărora scrie mare “cititor cod bare”. Acestea îți vor afișa prețul corect, cum este înregistrat la casa de marcat. Sau ia-ți personal un cititor de coduri de bare wireless, portabil, pentru a nu mai avea niciodată grija prețurilor eronate. Există și variante de cititoare pentru a fi purtate pe mână. Sunt eficiente, practice și le găsi aici!

Tot pentru a nu cădea în capcana prețurilor greșite, este recomandat să verifici bonul de cumpărături după achitarea produselor. Fă o comparație cu prețul afișat la raft și vezi dacă nu au intervenit schimbări în acest sens. În cazul în care sesizezi probleme, te poți întoarce cu bonul la casă pentru a cere explicații.

sursa foto: shutterstock

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator