m install
petlinii
nello construct

Consilierii UDMR trebuie să-şi plătească deplasările din propriul buzunar!

floris

În acest an, de la preluarea mandatului în urma alegerilor locale din iunie 2008, cei doi consilieri UDMR, Clara Adamosy (foto) şi Alexandru Biro, au făcut două deplasări în Ungaria. Una de două zile, la Hodmezovasarhely, şi alta de 3 zile, la Bihartorda. Conform regulamentului intern, cheltuielile deplasărilor consilierilor în străinătate se suportă de la bugetul local.

Însă, conform legii 393/2004 – privind statutul aleşilor locali, ei erau obligaţi să prezinte un raport la întoarcerea din deplasarea peste hotare. Articolul care prevede această obligaţie este articolul 44. Acesta prevede următoarele: „În urma îndeplinirii unor misiuni oficiale, aleşii locali sunt obligaţi să prezinte, la prima şedinţă ordinară de consiliu, un raport privind deplasările efectuate. În cazul primarului, viceprimarului şi consilierilor locali, termenul maxim de depunere a raportului este de 30 de zile, iar în cazul consilierilor judeţeni este de 45 de zile de la data încheierii misiunii. În cazul nerespectării prevederilor alin. (1), aleşii locali vor suporta cheltuielile deplasării”.

În cazul celor doi, întrucât nu au întocmit rapoartele respective, administraţia locală ar trebui să le solicite plata cheltuielilor ocazionate din propriul buzunar, conform legii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: