fbpx

Evenimente

Februarie 2020
Lun Ma Mie Joi Vi Sam Dum
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Campanie de prevenire împotriva afecțiunilor hepatice

Vineri, 18 Octombrie 2019 la 14:00

Palatul Cultural ”Ionel Floașiu” - sala de ședințe, Piața Mihai Viteazu nr. 8, Campia Turzii

Eveniment

Vineri, 18 octombrie 2019, începând cu orele 14:00, Sala de Ședințe a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii găzduiește evenimentul „Hepatita mă poate afecta și pe mine”.

Acțiunea este organizată de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România – filiala Cluj, în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin Direcția de Asistență Socială - Centrul de Zi Clement și face parte dintr-un protocol de colaborare între cele două instituții, care se extinde pe perioada 2019 – 2020.

În cadrul acesteia se vor ține prelegeri cu privire la pericolul pe care-l reprezintă, pentru populație, hepatitele virale, dar și ce putem face pentru a preveni aceste afecțiuni grave, care odată contractate pot altera stilul de viață al bolnavilor.

Protocolul încheiat între APAH-RO Cluj și Primăria Municipiului Câmpia Turzii a cuprins și o serie de testări gratuite ale cetățenilor pentru depistarea precoce a Hepatitei C.

Unele studii estimează că sărăcia, comportamentele sexuale cu risc crescut, nivelul scăzut de educatie (< 12 ani), statusul marital/divorțul sunt asociate cu risc crescut de infecție cu această maladie.

Studii efectuate în SUA afirmă că în 10 % din cazuri, calea de transmitere a hepatitei C rămâne necunoscută, în alte studii numai în 1 % din cazuri, calea de transmitere e necunoscută, 9 % datorându-se nivelului socio-economic scăzut. În studii efectuate în Franța 30 % din cazurile de infecție cu virusul hepatitei C, au cale de transmitere necunoscută.

Prin urmare, o bună conștientizare a factorilor de risc care pot duce la infectarea cu acest virus vă poate salva viața.

Vă invităm să luați parte la eveniment, deoarece Hepatita C este una dintre bolile transmisibile cu cel mai ridicat grad de infectare: prin act sexual neprotejat, transfuzii sangvine, tatuaje cu ace nesterilizate etc.

Fiecare dintre noi poate deveni o victimă a acestei maladii, haideți să ne documentăm pentru a nu deveni victime!