fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

focsani turda

Potaissa Turda s-a calificat astăzi în sferturile de finală ale Cupei României, după ce s-a impus pe terenul celor de la CSM Focșani, după executarea aruncărilor de departajare de la 7m.

Vrâncenii au început excelent partida și s-au distanțat la două goluri după primele opt minute (4-2). Potaissa Turda a reușit să revină rapid pe tabelă și a preluat conducerea în minutul 12 (4-5), după ce a marcat trei goluri consecutive.

Cu un joc foarte bun pe atac, dar și cu doi portari inspirați, Turda a început să se distanțeze pe tabelă. De altfel, din minutul 8, până la finalul primei reprize, gazdele au mai marcat doar de cinci ori.

La pauză, Turda era în avantaj, scor 14-9.

În primele 15 minute ale părții secunde nu au stat diferite, Potaissa controlând jocul și menținând un avantaj constant de patru sau cinci goluri. La scorul de 15-20 (min 44), gazdele au avut cinci minute senzaționale și au reușit să marcheze de patru ori consecutiv (19-20, min 49). Turdenii au revenit rapid, s-au distanțat la 19-21 și au avut posibilitatea să ducă scorul la 19-22, însă au ratat atacul, iar focșănenii au marcat de trei ori consecutiv.

Gazdele au preluat conducerea în minutul 54 (22-21) și s-a mers „cap la cap” până la finalul meciului, astfel încât a fost nevoie de aruncări de departajare de la 7m.

CSM Focșani a marcat prima (prin Sladic), iar Szoke a ratat. Apoi, Marjanac, Ghivil, Miroiu și Terzic au transformat. Țutu a ratat la gazde, iar Rohozneanu a marcat și a restabilit egalitatea.

Pătru a ratat și el, însă Daniel Pop nu a putut să închidă meciul, ratând și el.

Și de aici a început nebunia în sala „Polivalentă” din Focșani.

Spre deosebire de fotbal, unde se continuă cu loviturile de departajare, la handbal jucătorii care au executat în seria de 5, mai pot executa încă o dată. Sladic a ratat, însă nici Rohozneanu nu a reușit să marcheze.

Apoi, Marjanac a ratat pentru gazde, iar Terzic a marcat. Gazdele au acuzat faptul că trebuie să fie o nouă serie de 5 aruncări de fiecare parte. Conform comentatorului TVR, crainicul a anunțat în sală că se continuă cu „moarte subită” (câte o serie de fiecare).

Ce spune regulamentul FRH:

 „Arbitrii fac tragerea la sorți și echipa câștigătoare alege fie să arunce prima, fie ultima. Ordinea se inversează la seria a doua, în cazul în care aruncările trebuie sa continue daca rezultatul este tot nedecis după prima serie de cinci aruncări. Pentru a doua serie de aruncări, fiecare echipă va nominaliza din nou 5 jucători. Toți sau doar câțiva dintre ei pot fi aceiași cu cei din prima serie. Aceasta metodă de nominalizare a 5 jucători va continua atâta timp cat este necesar. Aruncările se vor executa tot alternativ. Câștigătoare va fi declarată echipa care realizează o diferență de un gol, după același număr de aruncări cu echipa adversă.” – articolul 2, din Regulamentul de Desfășurare a Cupei României.

Așadar, Potaissa Turda se califică în sferturile de finală, după o partidă „nebună” la Focșani. Joi, turdenii vor evolua pe terenul celor de la CSM București, iar în week-end-ul viitor vor evolua în „sferturile” din Cupă.

CSM Focșani - Potaissa Turda 30-31 (după executarea aruncările de departajare). După 60 de minute, scorul a fost egal, 27-27.

Potaissa Turda: Pavel (6), Szoke (6), Ghiță (5), Cîntec (4), Terzic (2), Thalmaier (1), Șandru (1), Talas (1), Iancu (1). La aruncările de la 7m au marcat: Terzic (2), Ghivil (1), Pop (1)

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate