fbpx

Icon Scrie un comentariu

stefan niculiciu

Alex este un băiețel de 1 an și 8 luni, care se confruntă cu o problemă delicată de sănătate. La 6 luni, medicii i-au pus un diagnostic devastator: ”retard în achiziții motorii și hipotonie musculară generalizată”. Alex nu putea sta în fund, nu își putea ține capul drept și avea probleme zi de zi.

 

Îmbucurător este că au început să apară rezultate după primele ședințe de terapie. Dar costurile sunt consistente, iar părinții lui nu își permit, pentru că sunt oameni simpli. Au apelat la cunoacuți, la asociații, la cine au putut ei, pentru a face orice este posibil pentru copilașul lor. Au primit sprijin și le mulțumesc tuturor acelora care i-au ajutat. Dar mai au nevoie de circa 4.000 de euro. Nu au posibilitatea financiară să-l ducă pe Alex la un centru pediatric din Alba Iulia, unde ar mai avea nevoie de aproximativ 6 ședințe de terapie, în condițiile în care o sesiune durează circa 2 săptămâni. Costurile s-ar ridica la circa 17.000 de lei. Nu e o sumă mare, dar... ei nu și-o permit! Însă, cred că tărie că fiul lor poate primi o șansă de a deveni un copil normal, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare.

„Cer ajutor și sprijin persoanelor care vor să ne susțină ! ALEX în vârstă de 1 an și 8 luni a fost diacnosticat cu RETARD ÎN ACHIZIȚIILE MOTORII, O HIPOTONIE MUSCULARĂ GENERALIZATĂ+ELEMENTE DE AUTISM  (musculatura lui este slab dezvoltată ceea ce l-a împiedicat în dezvoltarea achizițiilor motorii pe care ar trebuii să le aibe un copil de vârsta lui Alex). Am făcut investigațiile necesare să vedem cauza acestor diagnosticuri dar nu s-a descoperit nimic care să ne inducă spre o cauză anume iar RMN-ul a ieșit bun.

Am început procesul de recuperare KINETOTERAPIE și TERAPIE VOJTA care ne-a ajutat puțin de la vârsta de 8 luni la Spitalul de Neurologie Cluj și acasă, contra cost, ne facea doamna Anamaria Badea careia îi mulțumim pentru că am progresat în achizițiile lui Alex. Au fost progrese majore și m-am informat cu ce fel de terapii l-am putea ajuta mult mai bine astfel încât să nu fie cu mult mai multe luni în urma cu achizițiile (8 luni de întarziere în achiziții). Dar totuși la vârsta de 1 an și o lună, cu totul că începusem terapiile de la 8 luni, vojta și kinetoterapia, Alex nu se ridica în fund singur, nu există nici un fel de deplasare, târâre sau patrupedie, și nici nu se punea problema să fie posturat în picioare pentru că nu avea echilibru. Am descoperit Centrul de Recuperare Maria Beatrice din Alba Iulia unde am fost pentru prima dată la vârsta de 1 an și o lună și am fost plăcut impresionat de personal și de serviciile lor iar după o serie de 2 săptămâni de terapii în care Alex a facut KINETOTERAPIE, HIDROTERAPIE, PSIHO-ERGO, MECANOTERAPIE, MASAJ, VOJTA, BALANCE-SUIT ȘI INTEGRARE SENZORIALA a progresat și a răspuns foarte bine terapiilor făcute, pentru că a ajuns să facă un prim pas important în procesul lui de recuperare (la vârsta de 1 an și o lună a ajuns să se ridice singur în pozitia șezut de pe spate, iar acest lucru ne-a incurajat să mergem în continuare la acest centru de recuperare). Alex a continuat terapiile și se îndreaptă cu pași mici spre rezultate spectaculoase. În 6 luni de terapii a recuperat mult din achiziții iar în momentul de față a ajuns să stea în picioare pentru câteva secunde dar pentru ca el să se recupereze în totalitate, am mai avea 6 luni de muncă.

Alex are bunăvoința și muncește mult la terapii și a progresat foarte bine în achizițiile lui dar cu toate acestea, pentru a se recupera în totalitate, am mai avea nevoie de încă 6 luni de terapii iar terapia pentru 2 săptămâni costă 2800 lei fără alte costuri.

Până în momentul de față am dus aceste terapii pe parcursul a 6 luni cu ajutorul rudelor, prietenilor și persoanelor care ne-au cunoscut cazul și au vrut să îl ajute pe Alex. Am primit donații de la Biserica dintre Români, de la Fundația Rațiu și Salina Turda care ne-au achitat câte un contract de sponsorizare, dar am mai avea nevoie pentru acest an ca să îl ducem la bun sfârșit de încă 6 luni de terapii și sperăm să le putem duce la bun sfârșit cu bine cu ajutorul oamenilor care v-or să îl susțină   pe Alex în procesul lui de recuperare.

Avem acte doveditoare, poze, filmulețe cu procesul lui Alex de recuperare!”, a spus mama băiețelului.

Cei care vor să sprijine financiar, o pot face la următoarele conturi deschise la Banca Transilvania:

NICULICIU Ștefan Alexandru

EUR RO24BTRLEURCRT0502536701

RON RO74BTRLRONCRT0502536701

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator