fbpx

Scrie un comentariu

Centrul Rațiu pentru Democrație, împreună cu Rațiu Family Charitable Foundation, deschide nominalizările pentru Premiul Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală, care onorează activitatea lui Elisabeth Pilkington Rațiu în domeniul sănătății mintale.

 

Nominalizările sunt deschise tuturor celor interesați, pentru a nominaliza apăsațiaici.

CRD își propune, prin acest premiu, creșterea vizibilității și cunoașterii problematicii sănătății mintale în România, precum și contribuirea la diminuarea stigmatului, rușinii și discriminării în ceea ce privește sănătatea mintală.

Laureatul va fi selectat dintre  practicieni și organizații din sfera sănătății mintale din România, pentru rezultatele extraordinare în cercetare, servicii terapeutice, educație și/ sau politici de sănătate. Activitatea din acest domeniu, în special dedicată copiilor și adolescenților va fi privilegiată, dar se vor lua în considerare nominalizări care vizează activitatea cu adulții și persoanele vârstnice. Autonominalizările nu sunt acceptate.

Premiul este conferit anual, în valoare de 2500 euro, pentru participarea la congrese internaționale relevante. Ulterior participării, pornind de la experiența acumulată la acest tip de evenimente, laureatul va susține o prelegere în cadrul uneia dintre întâlnirile profesionale din România.

Premiul a fost încredințat unui consiliu de specialiști: prof. Eliot Sorel, Universitatea George Washington,  prof. Doina Cozman, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” și lect. Florina Rad, Univeristatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

Nominalizările sunt deschise  în perioada 19 februarie- 5 aprilie 2017, criteriile de eligibilitate și formularul de nominalizare sunt publicate pe site-ul CRD,www.ratiudemocracycenter.org. Laureatul va fi anunțat  la începutul lunii mai, premiul fiind oferit în cadrul evenimentului anual Rațiu Friends & Family Weekend, organizat la Turda și Cluj Napoca în perioada 8-10 iunie.

 

Mihaela Bidilică

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator