fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

Proiectul ”SIMT ȘI EXPRIM”, proiect cofinanţat din bugetul local al municipiului Câmpia Turzii pe anul 2017, al cărui beneficiar este Asociația Pro Assisto, s-a implementat în municipiul Câmpia Turzii,  în perioada de 29.09 –.08.12.2017.

 

Scopul proiectului: consolidarea cooperării între membrii comunității.

Obiectivul general: Crearea unui mediu educativ congruent privind dezvoltarea emoțională a copiilor de vârstă preșcolară, prin mobilizarea părinților și educatorilor în procesul comun.

Obiective specifice:

- conștientizarea emoțiilor și exprimarea lor la copii cu vârstă preșcolară

- realizarea unor activităţi de educare pentru părinţi și alte persoane care au în îngrijire copii.

- întărirea părinților în rolul de formator în dezvoltarea emoțională a copiilor.

- conștientizarea nevoii de educație  a inteligenței emoționale la copii, în rândul cadrelor didactice din grădinițe.

Prin proiectul ”Simt și mă exprim” s-a lucrat cu 150 de copii de vârstă preșcolară, de la nivel de grupă mare din grădinițele din Câmpia Turzii, sub formă de joc, in activitati axate pe cunoasterea si identificarea emotiilor proprii si ale celor din jur, exprimarea acestora si controlul furiei. Activitatile au fost coordonate de specialiști în munca cu copii, cu sprijinul cadrelor didactice-educatori.

În paralel, s-a organizat un simpozion și două ateliere tematice, pentru 70 de părinți, insotiti de copii, având ca temă inteligența emoțională la copiii preșcolari, în vederea familiarizării părinților cu aceată noțiune și de a  primi cât mai multe informații care să îi sprijine în rolul lor, nu numai de părinte ci și ”formator” al copilului. 52 educatori din grădinițe au participat la doua simpozioane cu 1 expert în domeniul psiho-pedagogic, unde s-a dezbatut  necesitatea educării inteligenței emoționale la copii și pentru prezentarea de modele practice. In cadrul proiectului a fost elaborata o brosura „Simt si exprim”, care contine notiuni de inteligenta emotionala si lucrari cu tematica a educatorilor.

Proiectul s-a incheiat cu un specatacol de teatru „In cautarea lui Mos Craciun”, pentru mai mult de 400 de copii din Campia Turzii, sustinut de Teatrul „Tony Bulandra” din Targoviste.

Valoarea totală, eligibilă, a proiectului este de 19 900 lei, din care finanțarea  nerambursabilă este de 17 910 lei.

Coordonator  proiect: Floriana Prahoveanu

“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar și obligatoriu poziţia oficială a Municipiului Câmpia Turzii”

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator