marian morar
m install
nello construct

1 Martie 2017 – Final de Campanie Umanitară „Mica Bibliotecă”

zamblau eugen

Să vezi un copil cu o carte în mână, ar trebui sa fie un lucru normal. Din păcate, însă, nu orice copil îşi poate permite să cumpere o carte. Pentru aceasta, odată cu venirea primăverii, Asociaţia Împreună pentru Voi a finalizat cea de-a III-a ediţie a campaniei umanitare “Mica Bibliotecă”, campanie desfăşurată în perioada 15 – 28 februarie 2017.

Sute de copii, părinţi şi cadre didactice de la Grădiniţele Poiana cu Castani, Dr. I. Raţiu, Sf. Maria, Prichindelul Isteţ, Căsuţa Piticilor şi Şcolile Teodor Murăşanu, Avram Iancu, Ioan Opriş şi Horea, Cloşca şi Crişan (partenerii campaniei) s-au mobilizat şi au donat cărţi pe care le-au citit deja şi au dorit ca şi alţi copii să le citească, să se bucure de lumea fascinantă a poveştilor şi informaţiilor aşternute pe filele de hârtie dintre două coperţi.

La finalul celor două săptămâni de campanie au fost strânse 1300 de cărţi (cărţi de poveşti, de colorat, culegeri, reviste, dicţionare, etc.), 10 DVD-uri şi 2 ghiozdane, după cum urmează:

– Grădiniţa Poiana cu Castani – 59
– Grădiniţa Dr. I. Raţiu – 30
– Grădiniţa Sf. Maria – 40
– Grădiniţa Prichindelul Isteţ – 122
– Grădiniţa Căsuţa Piticilor – 134
– Şcoala Teodor Murăşanu – 134
– Şcoala Avram Iancu – 69
– Şcoala Ioan Opriş – 311, 10 DVD-uri, 2 ghiozdane
– Şcoala Horea, Cloşca şi Crişan – 272
– Colaboratori/voluntari – 129

Beneficiarii acestei campanii, copiii de la Grădiniţa Comşeşti, Petreştii de Jos, Acoperămantul Maicii Domnului, Centrele de plasament din Turda şi împrejurimi, precum şi clasele primare de la Şcolile Gimnaziale Tureni, Călăraşi-Structura Bogata şi Andrei Şaguna-Structura Waldorf se vor bucura de aceste cărţi care vor constitui “Mica Bibliotecă” din sala lor de clasă. Ei vor parcurge cu interes paginile cărţilor, vor face cunoştinţă cu multe personaje îndrăgite din povesti şi vor afla multe informaţii. Ce poate fi mai frumos decat să te pierzi în paginile unei cărţi, iar multitudinea de personaje să te însoţească în călatoriile imaginare.

Campaniile umanitare pe care Asociaţia le organizează urmăresc nu numai strângerea de fonduri pentru ajutorarea unor copii defavorizaţi, ci şi implicarea copiilor în activităţi de echipă. Campaniile ajuta şi la sensibilizarea copiilor cu privire la problemele semenilor lor, la educarea spiritului de colaborare, de prietenie şi de întrajutorare, precum şi la dezvoltarea simţului responsabilităţii micilor preşcolari şi şcolari.

Modul în care oferim şi primim lucrurile se învaţă. Micile lucruri oferite întreţin prieteniile şi produc oricui mare plăcere – cu condiţia să fie date din suflet şi dezinteresat.

În încheiere, membrii Asociaţiei doresc să aducă mulţumiri:

– doamnelor directoare şi cadrelor didactice de la grădiniţele şi şcolile partenere, care au răspuns prezent la această acţiune umanitară;
– copiilor care au înţeles că prin gestul lor de a dărui o carte vor face fericiţi alţi copii care nu îşi pot permite achiziţionarea unei cărţi;
– părinţilor care şi-au învăţat copiii să dăruiască din bunul lor, care au înţeles că orice campanie umanitară se realizează numai şi numai cu sprijinul susţinătorilor.
– tuturor persoanelor care nu fac parte din grădiniţele şi şcolile partenere, dar au donat cărţi;
– presei locale care, prin publicarea imaginilor pe site-urile de mediatizare pe care le coordonează, fac posibilă transmiterea informaţiilor noastre şi către alte persoane.

Campania Umanitară “Mica Bibliotecă” face parte din cadrul Proiectului Educaţional Local Zâmbet de copil – o lume de poveste!

Asociaţia Împreună pentru Voi

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2