marian morar
m install
nello construct

Un pic mai bine pentru pensionarii turdeni

zamblau eugen

Peste 15.000 de pensionari arondaţi Casei de Pensii Turda vor beneficia de majorarea veniturilor cu începre de la 1 noiembrie. Acest lucru este posibil prin creşterea valorii punctului de pensie în urma unei hotărâri guvernamentale care intră în vigoare din această toamnă. Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie în avans pentru toate categoriile de pensionari, de la 1 noiembrie 2008, potrivit unor reprezentanţi ai Executivului.

 

De asemenea, Guvernul a aprobat şi un al doilea proiect de ordonanţă potrivit căruia persoanele încadrate în grupele I şi II de muncă vor beneficia, din octombrie, de un număr suplimentar de puncte la calcularea pensiilor. Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a anunţat în urmă cu două săptămâni că Guvernul este pregătit pentru a majora în avans la 697,5 de lei punctul de pensie. Pensiile vor creşte din nou de la 1 ianuarie 2009, când se aşteaptă ca punctul de pensie să aibă o valoare cuprinsă între 729 şi 742 de lei. Potrivit calendarului iniţial, următoarea majorare a punctului de pensie era programată pentru 1 ianuarie 2009.

 

Directorul Casei de Pensii Turda, Vasile Szabo spune că totuşi pensionarii cu pensii mari de peste 10 milioane de lei vechi vor avea pensia impozitată. În cazul grupelor de muncă, plata se va face eşalonat în patru etape: pentru tranşa I, referitor la pensionarii care au depus dosarele în perioada 1980-1990 inclusiv, plata drepturilor băneşti se va face în luna octombrie 2008. Tranşa II: cu plata în luna februarie anul următor vizează pensionarii din perioada 1991-1996, pentru tranşa III, plata vine în luna iunie 2009- dar numai în situaţia persoanelor pensionate între 1997 şi 31 martie 2001, iar pentru ultima tranşă (IV), cu plata în luna octombrie, este valabilă pentru pensionarii din 1 aprilie 2001 şi 30 septembrie 2008.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2