fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

giurgiu buget

Comuna Luna va avea în acest an un buget mai mic decât cel de anul trecut, fiind vitregită de fondurile de la Ministerul Finanțelor Publice.

Primarul Aurel Giurgiu a declarat pentru TurdaNews că în acest an bugetul se cifrează la 8,6 milioane lei, la care se adaugă și fonduri pe proiecte europene.

De la Consiliul Județean Cluj s-au primit aproximativ 300.000 lei, finanțe total insuficiente în special pentru capitolul „asistență socială” unde necesarul era de cel puțin 600.000 lei.

Din bugetul pe acest an, 60% din bani vor merge pe secțiunea de funcționare, restul de 40% pe investiții, respectiv secțiunea de dezvoltare.

Primarul Aurel Giurgiu a prezentat ca element de noutate, semaforizarea comunei Luna, vor fi amplasate două semafoare, unul cu buton la școala din Luncani și altul la mijlocul satului Luna, ambele destul de costisitoare, explică edilul, prima ofertă a apărut deja din Iași și este la 1 miliard de lei vechi, dar se caută și alți ofetanți.

Nu vor fi neglijate nici investițiile în școli, infrastructură rutieră, servicii publice, iluminat public, alimentare cu apă. Pe pasul II, al proiectului European derulat de Compania de Apă Arieș, comuna Luna va beneficia de 37 milioane de lei, bani de investiții în infrastructura de apă și canal.

Anul acesta vor fi proiecte de mare anvergură care vor schimba pentru totdeauna „fața” comunei. Aici mă refer la construcția Parcului Tetarom 5, am avut prima întâlnire deja cu conducerea Tetarom, comuna Luna este al doilea acționar, am intrat în asociere cu contravaloarea pământului, undeva la 1 milion de euro.

 

Extinderea bazei aeriene va crea  o sumedenie de locuri de muncă, un proiect benefic pentru comunitatea noastră, va crea și un venit în plus la bugetul local, vom colecta mai multe taxe și impozite, implicit vom avea mai mulți bani de investiții.

 

Următorul proiect de mare anvergură este cartierul Avram Iancu unde avem 101 case și trei blocuri, acestea vor avea toate facilitățile, locurile de case sunt deja ocupate în totalitate, toate utilitățile vor fi în subteran, am făcut demersuri pentru autorizația de construire a drumurilor....” explica primarul Aurel Giurgiu, în primul interviu acordat publicației noastre pe 2020.

Un alt proiect important demarat în acest an va fi realizarea rampei de gunoi de grajd pentru evitarea poluării cu nutrienți.

Citește și: Aurel Giurgiu: „Anul 2020 va intra în istoria comunei Luna, în privința realizărilor administrative!” (VIDEO-INTERVIU)

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator