marian morar
m install
nello construct

50% din bugetul comunei Luna merge spre secțiunea de dezvoltare (VIDEO-INTERVIU)

zamblau eugen

Zilele trecute, aleșii locali au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Luna pentru acest an. Sume importante merg spre investiții.

Pentru funcționarea primăriei și a serviciilor subordonate sunt alocați 5.237, 31 mii lei. Banii destinați autorităților executive – 2.079,15 mii lei; capitolul „alte servicii publice generale” – s-au prevăzut sume pentru bunuri și servicii în valoare de 10 mii lei; poliția locală primește 312, 75 mii lei pentru asigurarea cheltuielilor reprezentând norma de hrană, drepturi salariale etc. Departamentul de protecție civilă se alege cu  2,4 mii lei.

Un accent deosebit se pune pe învățământ, aici cheltuielile sunt cifrate la 413, 60 mii lei incluzând salariile cadrelor didactice, bursele elevilor, programul after-school, biblioteca, sportul, căminele culturale sunt alte domenii cuprinse în bugetul local al comunei.

Compartimentul de asistență socială va beneficia de 1.186,60 mii lei pentru acordarea drepturilor salariale pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap, indemnizații de handicap, ajutoare de încălzire cu lemne și nu numai.

În buget sunt „prinși” bani și pentru gospodărire comunală, salubritate dar și pentru drumuri- aici vorbim despre o sumă consistentă de 100.000 lei destinată reparațiilor de străzi și împietruiri acolo unde este cazul.

La secțiunea de dezvoltare suma atinge 523,44 mii lei. Suma totală a cheltuielilor de investiții este în valoare de 4.104,48 mii lei, rezultând un deficit de 3.581,04 mii lei, sumă ce va fi acoperită din excedentul bugetar obținut la finele anului trecut, explică primarul Aurel Giurgiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2