m install
petlinii
nello construct

Primarul din Tritenii de Jos a fost condamnat la 2 ani de închisoare!

floris

Primarul comunei Tritenii de Jos, Valer Sașa (PSD), a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care era judecat pentru abuz în funcție. Hotărârea Judecătoriei Turda poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă. El trebuie să presteze și muncă în folosul comunității!

”În baza art 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pentru 3 ani termen de supraveghere stabilit potrivit art 92 alin 2 Cod penal si va atrage atentia inculpatului asupra prevederilor art 96 Cod penal referitoare la revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei”, precizează instanța turdeană, în Hotărârea 57/2019, dată în 13 februarie 2019.

În hotărârea Judecătoriei Turda se menționează și faptul că primarul din Tritenii de Jos trebuie să presteze muncă în folosul comunității,a Primăria Turda sau la cea din Mihai Viteazu.

”Conform art 93 alin 2 lit b Cod penal obligă pe inculpat să urmeze un curs de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Cluj ori organizat în colaborare cu instituţii din comunitate In baza art 93 alin 3 Cod penal obliga pe inculpat la 60 zile muncă în folosul comunităţii, fără plată, la Primăria Turda ori la Primăria Mihai Viteazu”, mai precizează instanța.

Totodată, lui Valer Sașa i s-a interzis dreptul de a fi ales într-o funcție publică sau de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru o perioadă de 1 an. În cazul în care hotărârea ar rămâne definitivă înainte de alegerile locale din 2020, actualul primar nu va mai putea candida.

”Conform art 66 aliniat 1 litera a, b, aliniat 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară, pentru 1 an, a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice ori în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Conform art 65 Cod penal, art 66 aliniat 1 litera a, b, aliniat 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie, a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice ori în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat Conform art 70 Cod penal aplică pedeapsa complementară a publicării, o singură data, în extras a hotărârii de condamnare”, se menționează în hotărâre.

În același dosar, primarul a mai fost obligat să plătească 500 de lei daune morale către Stan Mariana, respingând cererile formulate de Stan Radu și Dan Simion. Pe lângă această sumă, primarul ar trebui să achite și 1500 de lei, cheltuielile judiciare ale Statului.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: