marian morar
m install
nello construct

Doi frați gemeni, de la o unitate militară din Turda, în misiune în Afganistan

zamblau eugen

Siteul armataromaniei.ro a prezentat povestea a doi gemeni de la unitatea de tancuri din Turda, care au luptat împreună pe frontul din Afganistan. Este vorba de frații Radu și Antoniu Felderean.

 

”In anul 2011 Antoniu intra pentru prima dată pe porțile prestigioasei instituții de învățământ pentru a deveni, alături de fratele său, student militar. 2013 a fost anul în care Radu a primit primul grad de ofițer, și o dată cu el și răspunderea conducerii unui pluton de tancuri de la o unitate militară din Turda. Soarta i-a despărțit pentru câțiva ani pe cei doi frați gemeni. La terminarea Academiei Forțelor Tereste, în anul 2014, Antoniu a ales repartiția la o unitate din Murfatlar. Dar timpul i-a reunit la Turda, unde acum locotenentul Radu Felderean este comandant de companie, iar locotenentul Antoniu Felderean este șef compartiment în cadrul biroului personal”, precizează sursa citată.

Ambii au acceptat să meargă în Afganistan. Radu este comandant pluton în cadrul Companiei 2 Protecția Forței ”Bulldogs”, iar misiunea plutonului pe care îl comandă este ”de a dezorganiza acțiunile insurgente în parteneriat cu forțele de securitate afgană”. Antoniu este de asemenea comandantul pluton, dar în cadrul Companiei 3 Protecția Forței ”Cobras”, care oferă siguranță și protecție atât pe timpul deplasării cât și în obiectivul propriu zisfiecărui membru al echipelor de consiliere TAAC-South (Train Advise Assist Command South) sau SFAAT (Security Force Advisory and Assistance Team) care se ocupă cu instruirea militarilor din cadrul forțelor de securitate afgane.

”Cei doi frați gemeni, cei doi locotenenți, sunt doi ”șoimi” cu adevărat la înălțime, caracterizati printr-o fermitate a caracterului și determinarea de a avea succes în îndeplinirea fiecărei misiunii încredințate”, este caracterizarea făcută de siteul menționat.

Foto: armataromaniei.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2