fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

O polițistă din Turda a ajuns în presa națională, datorită pasiunii sale pentru artă, dar și a lucrărilor de artă din sârmă, pe care le crează în timpul liber. Sandra Doja are 22 de ani şi este agent la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Turda.

”Sandra Doja a absolvit în anul 2014 Liceul de Arte Plastice ”Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, iar în acelaşi an a fost admisă la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan”, pe care a terminat-o doi ani mai târziu cu gradul de agent şi a fost repartizată la Poliţia Turda. A lucrat, iniţial, la Biroul de Ordine Publică, iar în prezent face parte din Biroul de Investigaţii Criminale unde desfăşoară activităţi de cercetare penală şi identificare a autorilor care săvârşesc fapte penale.”, precizează Mediafax.

”Ceea ce fac eu este o artă mai diferită. În 2010, când eram în clasa a IX-a, am descoperit-o pe Heather Jansch, un artist britanic care realizează cai în mărime naturală din crengi. Liniile care formează acele sculpturi m-au inspirat şi pe mine să compun ceva similar dar, neavând spaţiu şi nici crengi, am ales ca material sârma. În decembrie 2010 am finalizat prima lucrare, un căluţ de 10 cm pe 12 cm. Aşa a început acest hobby şi mi-am dat seama că am un talent pentru aşa ceva, pentru realizarea unor astfel de instalaţii din sârmă, cum le-am numit. De-a lungul anilor am făcut o pasăre, o girafă, o pisică, un cap de berbec, câini şi, în special, cai”, a povestit poliţista, citată de sursa menționată.

Pentru realizarea operelor sale şi îndoirea sârmei, tânăra îşi foloseşte doar degetele goale, fără mănuşi, şi, uneori, un patent sau un cleşte.

”Ea este colega noastră Sandra Doja, agent de poliție la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Turda.

La serviciu prinde hoți, iar timpul liber și-l dedică unui hobby descoperit de pe băncile liceului: creează opere de artă din sârmă, reprezentând animale, în special cai, pe care îi consideră animale nobile, care exprimă eleganță, putere și tărie.

Prima expoziție va fi organizată chiar de #ZiuaPolițieiRomâne la Biblioteca Centrală Universitară din #ClujNapoca, se menționează pe pagina de Facebook a Poliției Române.

În 25 martie, ea va prezenta 20 de lucrări realizate, atât din sârmă cât și picturi.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator