marian morar
m install
nello construct

”Transylvania Heaven&Hell”, un proiect grandios care poate transforma Transilvania în cel mai mare resort turistic!

zamblau eugen

”Transylvania Heaven&Hell – The World Biggest Resort” este un proiect inițiat de Greennoble Foundation, condusă de turdeanul Ovidiu Heler, care ar putea transforma zona Transilvaniei într-o complexă zonă turistică, cu multiple facilități și cu legături de colaborare, fie și numai informaționale, între diverse centre turistice din această zonă. ”Transilvania – de la regiune europeană la regiune internațională! Cel mai mare salt turistic, social, economic și european din istoria Transilvaniei!”, își manifestă optimismul Ovidiu Heler.

 

Ovidiu Heller povestește că totul a început în luna august 2016, când fiul său, Robert Heler (care este vicepreședinte la Greennoble Foundation, premiat recent cu trofeul pentru turdenii de valoare, din cadrul Zilelor Municipiului Turda 2016), care își finalizează acum doctoratul la Rocheffeler Institute, a purtat un dialog cu colegii săi, despre Turda, Cluj, Salina Turda și Untold Festival. Astfel, după ce fiul său i-a relatat dialogul, Ovidiu Heler s-a gândit să pună la un loc toate piesele unui interesant puzzle, care ar putea deveni puncte de atracție pentru un concept pe resort turistic la nivelul întregii Transilvanii.

Astfel, a pus la un loc obiectivele turistice reprezentative ale Transilvaniei, inclusiv festivalurile care atrag public internațional, considerând că în cazul unui pachet turistic promovat unitar se poate acoperi orice dorință sau solicitare turistică. La toate acestea, trebuie adăugată o strategie investițională, pe mai multe paliere, care să diversifice și să aducă un ”next level turistic” zonei.

”Proiectul pe care vi-l propunem poate deveni vehicolul prin care să se realizeze acest salt al Transilvaniei de la regiune românească la regiune europeană și chiar internațională. Invităm toate regiunile României să-și construiască fiecare câte un astfel de proiect, astfel încât atunci când vom asambla toate piesele logo-ului (regiunilor) să putem avea un proiect de țară ”rotund”, complet și fiabil. Cred că regionalizarea de care se tot discută de atâția ani, nu ar trebui realizată decât atunci când toate regiunile vor avea propriul proiect de dezvoltare.

Transilvania, ca de altfel toată țara, oscilează între două extreme. Pe de o parte, străinii sunt fascinați tocmai de ceea ce noi considerăm ”rămânerea” în evul mediu, doar nu degeaba avem ultima cetate medievală locuită și de succes din Europa: Sighișoara. Sau de ceea ce ei numesc ultima insulă cu păduri virgine din Europa.

Pe de altă parte, sigur că noi ne dorim să ne dezvoltăm și să ajungem la nivelul de prosperitate și civilizație al occidentului. Iată deci, două tendințe extreme, care par total opuse, antagoniste și ireconciliabile. Cu toții știm că la un moent dat și extremele se ating, iar proiectul Transylvania Heaven&Hell oferă tocmai formula care să împace cele două extreme și mai mult să creeze echilibrul care să asigure succesul acestui proiect, capabil să satisfacă orice dorință turistică (anything&anytime) și nu numai, dar care să ducă la cel mai mare salt în dezvoltarea regiunii. Iar momentul optim când ele se pot atinge este fără îndoială 2018 (n.r. se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire), an care trebuie să marcheze o cotitură în istoria noastră. Și deoarece Clujul este numit inima Transilvaniei, atunci tot aici trebuie să fie și inima proiectului care să bată în toată regiunea”, susține inițiatorul proiectului, Ovidiu Heler.

Ca bază a proiectului său, Ovidiu Heler se bazează și pe faptul că, recent, Transilvania a fost inclusă într-un top al celor mai atractive regiuni din lume, iar acest lucru se poate valorifica tocmai printr-un proiect de anvergură, la nivelul întregii regiuni.

Pentru aceasta, el a conceput un proiect care are în calcul înființarea unei asociații, care să cuprindă toate entitățile care doresc să se implice într-un asemenea proiect, cum ar fi consiliile locale, consiliile județene, stațiuni, firme, agenții guvernamentale și neguvernamentale, patronate, sindicate etc.

Apoi, atragerea unor sponsori naționali și internaționali, care vor avea contribuția lor financiară, pentru a se asigura ”mișcarea” lucrurilor, în faza de început.

În fine, următoarea etapă ar fi înființarea unei firme pe acțiuni, care să cuprindă toate antitățile interesate, menționate mai sus, inclusiv persoane fizice.

Ovidiu Heler ia în calcul și faptul că proiectele de dezvoltare ar putea fi realizate pe baza fondurilor europene. Pentru început, el face și o propunere privind membri fondatori: Consiliul Județean Cluj, Consiliul Local Cluj napoca, Consiliul Local Turda, Banca Transilvania, Salina Turda, Untold, Greennoble Foundation. Ulterior, s-ar adăuga și alte firme regionale, cum ar fi Aeroportul Cluj, societăți din mass media, firme IT, firme specializate în atragerea fondurilor europene, firme de turism, sponsori naționali și internaționali.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2