m install
petlinii
nello construct

Premiul David Rockefeller Fellowship, câștigat de un turdean!

floris

Robert Heler, un fost absolvent al Colegiului Național ”Mihai Viteazu” din Turda, remarcat la Olimpiada Internațională de Biologie, a reușit să intre în posesia premiului David Rockefeller Fellowship, oferit în fiecare an unui student eminent al Universității Richmond din Virginia.

Acest premiu a fost înființat în anul 1995, ca un semn de omagiu pentru David Rockefeller, pentru sprijinul acordat instituției de învățământ, scrie siteul universității.

Robert Heler și-a terminat studiile la Universitatea Richmond, absolvind primul din peste 700 de studenți, cu specializarea biologie moleculară și știința calculatoarelor. El spune că a aplicat pentru programul Rockefeller, datorită flexibilității lui, spunând că n-ar fi crezut niciodată că va avea ocazia de a lucra într-un laborator de bacteriologie.

Turdeanul chiar a făcut o descoperire în domeniul său de cercetare, concluziile fiind publicate în revista Nature.

”Robert este un om de știință de excepție, care poate desfășura activități de cercetare originală, cu mare creativitate și supraveghere minoră”, este caraterizarea pe care i-a făcut-o Luciano Maraffini, care coordonează laboratorul de bacterilogie.

Robert Heler se implică și în proiecte de voluntariat, unde își folosește abilitățile sale în programare și informatică. Cel mai recent proiect al său s-a constituit într-o aplicație web cu o bază de date pentru o organizație non-profit, care ajută rezidenții să-și găsească locuri de muncă. De asemenea, Robert Heler s-a implicat și în stabilirea unor relații mai strânse între oamenii de știință și oamenii cu finanțe, fiind pe punctul de a lansa, alături de alți studenți, Tri-I Finance Club, la care vor avea acces studenții de la Rockefeller și alte institute din zonă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: