m install
petlinii
nello construct

Senatorul Cordoş vrea ca soldaţii să poată sta în armată până la 45 de ani

floris

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea legii nr 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari, proiect la care senatorul Alexandru Cordoş a adus o serie de amendamente, a trecut astăzi, 9 februarie, de comisiile Senatului României.

 

 

Cele mai importante modificări aduse legii sunt posibilitatea de a rămâne angajaţi până la împlinire vârstei de 45 de ani în condiţiile susţinerii anuale a unui test de aptitudini fizice şi militare, recunoaşterea condiţiilor de muncă similare cu cele ale cadrelor militare având în vedere că atribuţiile sunt identice, dar şi posibilitatea de a reintra în armată a celor care au vârsta de până la 45 de ani şi au fost constrânşi să îşi înceteze activitatea în baza legii 384/2006. Astfel, câteva mii de persoane îşi vor putea păstra locurile de muncă.

 

Senatorul Cordoş a reuşit să aducă amendamentele necesare proiectului, în urma unei serii de audienţe pe care le-a avut în ultimul an de când a deschis birourile parlamentare din judeţul Cluj. “Încă din ianuarie 2009 când am avut primele audienţe de la Turda, Cluj-Napoca şi Huedin, problema statutului soldaţilor şi gradaţilor voluntari a fost una dintre cele care au revenit cel mai des în agenda mea. Pe parcursul ultimului an am făcut o serie de interpelări şi întrebări în urma cărora am reuşit ca împreună cu o serie de alţi colegi din Grupul PSD să venim cu un proiect de lege pentru modificarea şi completarea legii nr 384/2006”, a precizat senatorul Cordoş.

 

“Actualul cadru legal nu protejează acest corp de militari pentru că prevederile legislaţiei în domeniul muncii şi al protecţiei sociale nu au corespondent şi nu pot fi aplicate la specificul activităţii militare. Mai mult, actuala formă a iniţiativei legislative asigură o corelare a prevederilor legale în domeniu şi elimină ambiguităţile existente în prezent. În fond, acest proiect de lege corectează po serie de nedreptăţi care au avut loc începând cu 1990 şi până astăzi pentru categoria militarilor şi gradaţilor voluntari”, a mai adăugat senatorul Cordoş.

 

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut în plenul Senatului care este Camera decizională în acest caz, în săptămânile care urmează. Proiectul a trecut cu aviz favorabil de cele două comisii din Senatul României: Comisia pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţa Naţională şi Comisia pentru Muncă, Familie şi Protecţie Socială, al cărei secretar este senatorul Alexandru Cordoş.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: