fbpx

 
 
Scrie un comentariu

f480e188 73f9 4622 8b02 f6d7750b3603

Candidații PRO România Cluj la Camera Deputaților și Senat solicită un plan urgent de redeschidere etapizată a școlilor, începând cu zonele unde rata de infectare e mică. De asemenea, aceștia solicită Guvernului demararea unui program de testare în masă pentru cadrele didactice, astfel încât școala să înceapă în condiții de siguranță.

„Nu înțelegem de ce guvernarea liberală face acest experiment în România, pe copiii noștri. Peste tot în Europa școlile sunt deschise. Până și conducerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) recomandă să fie deschise școlile*. Iar acum mai și aflăm de la primarul liberal Pivariu că în Florești sunt 400 de elevi care nu au acces nici măcar la școala online. Vă dați seama că acești elevi nu au avut acces la școală din primăvară încoace. Asta înseamnă că imediat se împlinește un an de când acești copiii sunt lipsiți de dreptul la învățământ de bază. E inadmisibil așa ceva. La doi pași de Cluj-Napoca, marele fief liberal, un fief al intereselor de clan, se pare”, atrage atenția Remus Lăpușan, candidat la Camera Deputaților.

PRO România militează pentru redeschiderea școlilor, întâi în ciclul primar și apoi în cel gimnazial, în condițiile în care rata infectării se menține în limite decente și solicită testarea săptămânală a tuturor profesorilor, a personalului auxiliar din școli.

”Multe școli au fost închise fără nici o justificare. De ce să închizi școli unde dintre sute de copii și cadre didactice nu există nici măcar un caz înregistrat în luni de zile?! Ce fac părinții acelor copii? Cum mai pot ei să-și mențină un loc de muncă în condițiile în care trebuie să fie acasă, pentru a supraveghea acei copii? Soluțiile propuse de Guvern, printre care se numără și compensarea parțială a salariului pentru părinții elevilor până la 12 ani, nu vin nici în ajutorul părintelui și nu sunt nici în beneficiul copilului. Era necesară o abordare diferențiată, în funcție de contextul din școala respectivă, din localitatea respectivă. Sunt școli care s-au pregătit independent de politica guvernamentală, cu sprijinul administrației locale, cu sprijinul inspectoratelor, dar sunt zone total nepregătite, în special în mediul rural, unde internetul este de slabă calitate, unde elevii sau chiar profesorii nu au acces la internet de acasă, unde nu sunt posibilități financiare pentru laptopuri sau tablete. Pentru aceștia, ar fi trebuit implementate din timp măsuri de la nivelul administrației centrale. Statul trebuie să asigure accesul la învățământ, în contextul pandemiei, pentru fiecare copil din învățământul obligatoriu - o tabletă + o conexiune la internet”, subliniază Adrian Magdaș, candidat la Senat.

Una din măsurile pe care PRO România le garantează pentru perioada imediat următoare este aplicarea unui Program Național de Testare COVID-19 a tuturor românilor, cu decontarea testelor de către stat.

_______

*„Trebuie să asigurăm educația copiilor noștri”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, subliniind că copiii și adolescenții nu sunt principalii factori de contagiune și că închiderea școlilor nu este eficientă. Hans Kluge a subliniat, de asemenea, că îngrădirile sunt „o risipă de resurse” și că provoacă multe efecte secundare, cum ar fi deteriorarea sănătății mintale sau creșterea violenței de gen. (Sursa)

PRO România Cluj

(Realizat de Geflo Media SRL la comanda Partidul PRO România - Cluj, cod mandatar: 11200008)

b0a8ccf4 d785 4620 943e ecc1c7f457ec

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate