fbpx

 
 
Scrie un comentariu

hancu marius

“Deschidem împreună ușile din comuna Săndulești” pentru că oamenii trebuie să stie cum se conduce comuna, care sunt principiile după care se iau decizii și cine este principalul beneficiar al fiecărei măsuri adoptate.

Site-ul primăriei din comuna Săndulești are multe lipsuri. În România, se impune prin lege să fie publicate pe site atât hotărârile de consiliu local, cât și declarațiile de avere ale funcționarilor publici, ale consilierilor locali și în primul rând declarația de avere primarului. Pe site-ul comunei Săndulești s-au publicat selectiv, foarte puține hotărâri de consiliu, lipsind ani întregi de activitate. Lipsesc de asemenea și multe dintre declarațiile de avere. 

Dincolo de acest nivel de bază al transparenței, se pot implementa multe măsuri, de altfel uzuale, de consultare a cetățenilor în vederea stabilirii priorităților pentru comună.

Actul decizional trebuie să se facă în dialog cu oamenii.

Eu candidez pentru a deschide ușile închise de care se lovește orice întrebare simplă despre cheltuieli, perspectivă sau priorități. Nici măcar consiliul local al comunei nu este primit cu adevărat la consultări, astfel toate deciziile din comuna noastră s-au luat în ultimul mandat de o mână de oameni.

Echipa PMP din comuna Săndulești este deschisă mereu la sugestii și dialog. În calitate de primar îmi doresc să lucrez în echipă, să țin cu cetățenii, să le ascult nevoile și să implementez soluțiile potrivite. Voi fi 100% transparent cu fiecare decizie sau achiziție publică. Site-ul primăriei va fi locul în care orice cetățean va găsi răspunsuri. Situația bugetului local la zi va fi prezentată imediat ce voi prelua funcția de primar, iar apoi aceasta se va publica periodic pe site, în termeni simpli, ușor de înțeles pentru oricine.

Responsabilizarea consilierilor locali este de asemenea unul dintre obiectivele mele. Îmi doresc ca cetățenii să vadă cum a votat fiecare consilier, să știe care au fost punctele lor de vedere și nivelul de implicare la fiecare ședință. În acest sens, se vor publica înregistrarile ședințelor dar și felul în care s-a votat fiecare proiect de hotărâre.

În final, îmi doresc creșterea nivelului de implicare al comunității locale. Cetățenii trebuie să știe că pot influența dezvoltarea comunei prin sugestiile sau opiniile lor. Responsabilitatea asupra parcursului de până acum o împărțim cu toții, într-o anumită măsură.

“Deschidem împreună ușile din comuna Săndulești” și setăm parcursul ascendent prin transparență, implicare și respect față de fiecare cetățean.

Marius Hancu - candidat la funcția de Primar, din partea PMP Săndulești

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate