fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

Scrie un comentariu

Cum apreciați că au fost gestionate la nivel administrativ două dintre orașele cele mai mari ale județului: Turda și Câmpia Turzii?

Zona Turda-Câmpia Turzii a fost într-un con de umbră în ultimii treizeci de ani, în condițiile în care aici există un potențial turistic, balnear, agrar și industrial deosebit.

Clujul deține unul dintre cele mai importante centre în înaltă tehnologie din Europa și șase universități prezente în topurile internaționale pe diferite categorii, care furnizează în mod constant pe piața muncii forță de muncă înalt calificată. Patrimoniul natural și cel cultural ale Clujului sunt bogate și diverse, avem festivaluri premiate internațional și o mulțime de inovații la nivel antreprenorial. Până în prezent, toate aceste resurse au fost valorificate preponderant la nivelul municipiului Cluj-Napoca.

Mă bucur că reședința de județ a beneficiat de stimulare pentru a se dezvolta, dar cred că e momentul să aducem un echilibru la nivelul județului și să dezvoltăm și celelalte orașe și comune din județ. Iar Turda și Câmpia Turzii chiar merită respectul și energiile noastre. Turda e oarecum un caz fericit pentru că a beneficiat de modernizarea Salinei, dar este insuficient chiar și pentru turismul de weekend. E nevoie de mult mai multe servicii conexe, de o industrie a ospitalității la standarde moderne, e nevoie și de alte forme de turism, cum ar fi cel balnear sau cultural-istoric, astfel încât să le oferi turiștilor o experiență complexă.

Cum puteți aduce acest echilibru despre care vorbiți, la nivelul zonei?

Provocarea administrației județene va fi aceea de a asigura o infrastructură modernă de care să beneficieze atât fiecare cetățean pentru un standard de viață demn, cât și marile sau micile investiții din zonă în vederea unei dezvoltări durabile. Venim cu inițiative și proiecte menite să reducă decalajele dintre urbanul mare și urbanul mic, dar și dintre periferie și centru, astfel încât drumurile moderne, accesul la utilități, serviciile medicale sau educaționale să fie la aceleași standarde.

Spațiile industriale neutilizate sau utilizate parțial vor fi restructurate, reconvertite și modernizate, astfel încât să fie eficiente și să fie stopată poluarea pe care o generează. Pe lista de priorități pentru regiunea Turda-Câmpia Turzii se află parcurile tehnologice și industriale, e necesar să avem proiecte industriale moderne, prin care se va asigura infrastructura specifică pentru a dezvolta industria locală. Pentru că atât Turda, cât și Câmpia Turzii au fost orașe industriale, au un renume în domeniu și sunt poziționate strategic, cu ieșire la autostradă și la marile noduri de transport ale regiunii.

De ce credeți că zona Turda-Câmpia Turzii a rămas oarecum în urmă, în ciuda potențialului?

Vă dau un singur exemplu, iar concluziile le vor trage cititorii. În 2012, domnul Tișe ne spunea că vom avea la Luna un parc industrial. În 2016, în următoarea campanie, a promis același lucru. Anul acesta, o nouă campanie, aceeași placă. Eu cred că județul Cluj și clujenii merită mai mult decât un președinte de Consiliu Județean care din patru în patru ani vine cu aceleași promisiuni și rezultatele se lasă așteptate.

De asemenea, în 2016, domnul Lojigan a avut ca punct important în program construirea aceluiași parc. După cum puteți observa, a fost tot o gogoașă electorală. Dacă am fi într-o lume ideală, atât domnului Tișe, cât și domnului Lojigan, ar fi trebuit să le crească nasurile precum lui Pinochio, de la Cluj la Câmpia Turzii și înapoi. Intenția mea nu e aceea de a ataca adversarii politici, ci doar de a puncta niște realități și m-aș bucura ca cetățenii să țină cont de ele când vor merge în toamnă la vot.

Pentru tinerii din zonă, ce propuneri aveți?

Există fonduri nerambursabile și îi vom sprijini să le acceseze, dacă vor să pornească un start-up sau o afacere în agricultură. Avem în vedere implementarea unor programe de tip ANL, pentru a-i ajuta să se stabilească în orașe precum Turda sau Câmpia Turzii, astfel încât să aibă un start cât mai bun în viață. Știm că și-ar dori și să transformăm aceste orașe în orașe smart și știm cum să facem asta, avem know-how și capacitate tehnologică și în această direcție.

Iar pe termen lung, gândim și acționăm prin implementarea unor programe județene pentru corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru viitor, în parteneriat cu universitățile clujene și cu AJOFM.

Prin urmare, le transmit tinerilor din zonă și din întreg județul să vină spre noi, pentru că îi sprijinim. Știm că ei au așteptări să aibă un viitor mai bun și condiții de trai demne. Și le vor avea.

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate