fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

rigman coroana

”USR Turda se află în degringoladă”, atrage atenția un fost președinte al organizației locale USR, care-i acuză pe cei care conduc acum destinele partidului la nivel local de ”amatorism”, concluzionând că ”USR Turda este la ora actuala orice altceva, însă cu siguranță nu un partener sincer al turdenilor.”

”Cu doua luni înainte de Alegerile Locale, USR Turda se afla in degringolada. 

Ciprian Rigman (n.r. foto sus), actualul președinte al filialei locale USR, a primit zilele trecute rolul de "ghiveci cu flori" de pus in geam ca decorație. Cu o stampila superbă din partea Comisiei de integritate a USR: nu are ce căuta pe listele USRPLUS la Alegerile Locale din toamna. 

Pe listele USRPLUS nu pot candida membrii care au avut funcții de conducere în alte partide sau au fost aleși pe listele altor partide. Ciprian întrunește ambele condiții, iar cu asta cariera lui politică la Turda s-a cam terminat. Cinci ani de zile nu e puțin. Va mai putea candida in 2028 și nu cred că o va mai face, USR fiind totuși un partid al tinerilor.

Ce putem constata însă, astăzi, este amatorismul crunt al celor care se bat cu pumnul ( de specialiști în poduri în cele mai multe cazuri) in piept cat de transparenți vor fi. Președintele filialei locale a primit un cartonaș roșu și a fost trimis la cabine, iar ei tac! Decizia este deja de câteva zile bune. 

Nu comunicare, nu deschidere, nu transparenta fata de turdenii ale căror voturi le cer, tocmai prin aceste sloganuri. 

USR Turda este la ora actuala orice altceva, însă cu siguranță nu un partener sincer al turdenilor.”, a spus daniel Doboș/Pierre Dassilu, într-o postare pe Facebook.

Daniel Doboș/Pierre Dassilu și-a continuat dezvăluirile și azi.

”Cum spuneam acum câteva zile Ciprian Rigman a fost eliminat de pe listele USR din motive de integritate.

În mod normal, în USR astfel de decizii sunt respectate. Nu însă și de către filiala USR Turda, condusă din umbră de un individ fara valori morale cu mijloacele primitive ale unui mic despot cu pretenții de "om nou". 

In timp ce vorbim, păpușarul lui Andrei mai încearcă inca să tragă sfori pe la Cluj, poate reușește să plieze cerințele Comisiei de Integritate, la lipsa de valori a filialei Turda. Nu va reuși, dar cel puțin avem șansa să înțelegem ce e diferit între filiala USR Turda și USR în sine: valorile. Acesta va fi modul în care ar conduce Turda: intransparent și încălcând principiile de baza ale propriului partid din interes.”, a continuat dezvăluirile, azi, fostul președinte al USR Turda, cu referire la un articol apărut pe un site clujean, în care se menționează despre problemele de compatibilitate pe care le are președintele USR Turda, Ciprian Rigman.

"Și mai apare o problemă. Este posibil ca însuși președintele USR Turda, Ciprian Doru Rigman, să nu mai apară pe buletinele de vot. Comisia de integritate a partidului l-a invalidat pentru că, în trecut, a fost membru PNL. Așadar, nici el nu este un „om nou”. Totuși, se zvonește că în interiorul USR se caută soluții de ocolire a protocolului alianței. „În cazul lui Rigman a fost invocată o incompatibilitate prevăzută de protocolul alianței”, a rezumat Sălăgean.

În schimb, Andrei Suciu, care a candidat la Primăria Turda în 2016, nu este afectat, întrucât a reprezentat o grupare considerată inofensivă, T9.

Dacă acestea sunt regulile, desigur, ele trebuie aplicate. Ne așteptăm de la politicieni nu doar să facă legi, ci să le și respecte. Întrebarea este însă cum de s-a aflat atât de târziu despre antecedentele politice ale celor doi.”, se menționa pe siteul Media9.

Zvonuri privind debarcarea lui Rigman de la șefia USR Turda au mai apărut chiar în această primăvară, după ce unul dintre membrii USR Turda și-a anunțat public demisia din partid, acuzând nereguli în organizația locală.

Un fost membru USR Turda a anunțat că și-a dat demisia din partid și îi transmite președintelui Ciprian Rigman (foto stânga) că ”este o rușine pentru orașul Turda”. Mihai Cojocnean (foto dreapta), fost membru USR Turda, spune că ”deseară o să râdem cu toții de funcția lui”, dând de înțeles că s-a pus la cale debarcarea lui Ciprian Rigman de șa șefia organizației.

Citește și:

USR Turda se destramă, om cu om! Scandalul mocnește!

”Dragi prieteni,

Încerc sa fiu cât mai scurt și sa va informez ca am demisionat de la USR în urma cu 3 luni, neavând nici o implicare în scandalurile locale pe care USR TURDA le poarta în momentul de fata, și îmi pare bine ca am găsit înțelegere la președintele PMP Turda Adrian Nap explicându-i ca eu m-am plictisit de băieții ăștia încă de anul trecut. Îmi pare rău că s-a ajuns aici dar asa e naivitatea omului, și am demisionat realizând ca este o mizerie încă din timpul când ședințele de partid se anunțau prin "galerie la U" știu ca suna ciudat dar nu am nici o pretenție de la "politicieni" care au contribuit decisiv la distrugerea orașului. Din fericire ma bucur ca sunt pe drumul cel bun și îmi arat respectul pentru oamenii de buna credință, și prefer sa ma implic alături de persoane care merita. Am suportat umilința și am ales sa îmi vad de drumul meu - din păcate realizând ca unii atâta merita pe lumea asta.

P. S. Ii mulțumesc unei prietene/colege de la PLUS CLUJ pentru sprijinul acordat și voi reveni în curând intr-un proiect alături de oamenii care merita. Personal ii transmit președintelui USR TURDA ca este o rușine pentru orașul Turda și deseară o sa radem cu toții de funcția lui”, a scris Mihai Cojocnean pe contul său.

USR Turda a fost implicat recent într-un alt scandal public, după ce președintele PMP Turda, Adrian Nap, a fost atacat într-un mod jignitor, atacul având girul președintelui Ciprian Rigman.

Citește și:

Scandalul momentului: Președintele USR Turda, Ciprian Rigman, susține jignirea competitorilor politici cu poze trucate!

Ciprian Rigman a beneficiat de sprijinul finanțatprului USR Turda, Emil Turdean, încă de pe vremea când era în PNL. Emil Turdean spunea despre Rigman că este singurul liberal ”frecventabil”. Ulterior, Rigman s-a ”transferat” la USR Turda și a devenit președintele organizației locale. Alături de el, s-au ”transferat” și o parte dintre liberalii ”nefrecventabili”. Care acum ar fi împotriva lui Rigman.

Tensiunile sunt foarte mari în USR Turda, iar surse din interior spun că ”nu se mai înțelege om cu om”. Într-un sondaj recent, USR s-a prăbușit în intenția de vot la Turda, iar mai mulți membrii acuză că Andrei Suciu este prea ”pătat” pentru a fi candidatul USR-PLUS pentru funcția de primar.

Președintele USR Turda - Ciprian Rigman și liderul de facto al USR Turda - Emil Turdean au primit atenționări în scris din partea Poliției Turda, cu privire la comportamentul lor viitor față de președintele PMP Turda - Adrian Nap, după ce acesta a depus o plângere la Poliție, în care a reclamat că USR Turda se folosește de conturi false pentru a ataca josnic contracandidații.

Citește și:

Lideri USR Turda, atenționați de Poliție în privința comportamentului public pe rețelele de socializare!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate