marian morar
m install
nello construct

Teodor Șomlea, candidatul PRO România la Primăria Frata, mizează pe transparență și o mai bună comunicare cu cetățenii

zamblau eugen

  • V-ați înscris în cursa electorală pentru Primăria Frata. Ce vă recomandată pentru funcție, care este experiența d-voastră de până acum și ce v-a determinat să candidați?

Iubesc Frata, îmi pasă de viitorul comunei, de oamenii ei. Aceasta este motivația candidaturii mele, a implicării mele totale în acest proiect. Iar experiența și cinstea care mă caracterizează sunt motoarele cu care pornesc în această cursă. Sunt un om căruia nu i-a plăcut niciodată să stea deoparte și să aștepte de la alții să facă ceea ce trebuie. Până la vârsta de 46 de ani, am acumulat atât experiență în administrația publică (am fost și consilier local timp de 9 ani), cât și experiență managerială, conducând Ghișeul Poștal Frata. Pe baza acestei experiențe, voi lua deciziile potrivite cu fermitate, după ce analizez situația în detaliu și consult toate persoanele care vor fi afectate. Și până acum, am muncit cu conștiința că slujesc cetățeanul, bazându-mi munca pe respect și solicitudine față de fiecare cetățean al acestei comune, indiferent de poziția lui socială sau culturală, de etnie, religie sau alte aspecte. Așa voi face și în continuare. Frata are nevoie astăzi de un om tânăr, plin de energie, care să aibă curajul de a face în următorul mandat ce n-a reușit administrația precedentă. Mă bucur că am șansa de a fi eu acel om. 

  • Cum de ați ales să candidați din partea PRO România? Ce apreciați la acest partid?

PRO România este un partid modern, care s-a clădit pe valori importante pentru societatea noastră: respectul pentru om și pentru mediul în care acesta trăiește. În PRO România, am găsit o echipă de profesioniști care urmăresc să asigure bunăstarea românilor și resursele necesare unor servicii publice de calitate. Orice proiect al partidului nostru pleacă de la nevoile cetățenilor și ale comunităților locale și noi înțelegem că dialogul și consultarea permanentă reprezintă principiile de bază în elaborarea unor proiecte fezabile pentru cetățeni. De aceea, fac echipă cu conducerea de la județ, cu domnul Remus Lăpușan, și cred că vom implementa împreună proiecte foarte utile pentru cetățeni. 

  • Cum vedeți dezvoltarea comunei Frata în următorii 4-5 ani? Care credeți că sunt principalele problemele care necesită rezolvare urgentă?

Angajamentul meu pentru locuitorii comunei Frata prevede ca împreună să facem o schimbare în bine, pentru că suntem în punctul în care schimbarea nu mai poate fi amânată, dacă vrem să avem un trai decent. Credem cu toții în această schimbare, iar cu voință și putere de muncă, vom reuși să o ducem la bun sfârșit. Programul meu administrativ este pragmatic și realizabil în următorii 4 ani. Principalele obiective pe care le am în vedere sunt: atragerea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltarea economică a comunei, pentru infrastructură și agrement; modernizarea drumurilor și a rețelelor de utilități (apă potabilă și canalizare), pe raza întregii comune; dar și sprijinirea tinerilor prin acordarea de consultanță gratuită în vederea accesării fondurilor nerambursabile pentru înființarea unor ferme, dezvoltarea unor start-up-uri sau crearea de noi locuri de muncă în comună, prin atragerea de noi investitori. Nu voi neglija nici aspecte care țin de necesitățile familiilor care vor să se stabilească aici, așa că am în vedere construirea și amenajarea unui parc de joacă și recreere pentru copii și adulți. Pe scurt, aș spune că sunt garantul investitorilor pe care îi voi atrage înspre Frata, dar și protectorul cetățenilor care îmi vor acorda încrederea la vot. 

  • Unde ați spune că a greșit cel mai mult administrația actuală?

Cea mai mare greșeală sau dovadă de lipsă de viziune este faptul că nu există o structură pentru atragerea fondurilor nerambursabile în cadrul Primăriei. Iar acesteia i se adaugă și faptul că primarul nu a reușit să colaboreze nici cu consilierii, nici cu cetățenii, pentru a demara proiectele care erau necesare în comunitatea noastră. Iar uneori s-a chiar întâmplat să fie îngrădit dreptul la liberă exprimare. În mandatul meu, comunicarea cu cetățenii și transparența administrativă vor fi prioritare. Vreau ca după fiecare ședință, consilierii să iasă în zone publice și să le comunice cetățenilor ce s-a decis. Putem discuta inclusiv despre filmarea și transmiterea ședințelor de CL pe internet, pe site-ul Primăriei, de exemplu. Cred că reușita multor proiecte depinde de o bună comunicare între administrație și cetățeni.

  • Cu ce mesaj îi așteptați pe alegători la urne în luna septembrie?

Dragi locuitori din Frata, ne așteaptă un drum lung împreună, pentru a ajunge să avem o comună așa cum ne dorim cu toții. Dar orice drum începe cu un prim pas, iar acel pas îl veți face la vot, pe 27 septembrie. Astăzi, sunt convins că trebuie să câștigăm atât Primăria, cât și o majoritate în Consiliul Local, ca să avem o bună reprezentare și a satelor aparținătoare (Berchieșu, Frata, Oaș, Olariu, Pădurea Iacobeni, Poiana Frății, Răzoare, Soporu de Câmpie). Frata va fi o comună mai deschisă, mai optimistă, cu o conducere din PRO România. Pentru că PRO România privește spre viitor și știe cum să aducă prosperitate în fiecare comunitate. Vă mulțumesc pentru încredere!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2