m install
petlinii
nello construct

În plină pandemie pensiile speciale rămân în vigoare!

floris

CCR a declarat neconstituțională abrogarea pensiilor speciale și a admis sesizările Curții Supreme și Avocatului Poporului împotriva legii de abrogare a pensiilor speciale, au declarat pentru Europa liberă surse din cadrul Curții Constituționale.

Documentul a fost atacat la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului și de Înalta Curte.

Cu alte cuvinte, pensiile speciale rămân valabile, iar din 1 ianuarie 2021, de aceste favoruri nemeritate se vor putea bucura și primarii cu cel puțin 2 mandate.

Sunt două motive mari pe care le-am invocat noi în această excepţie de neconstituţionalitate – o dată, e faptul că nu s-au respectat prevederile clare din Constituţie cu privire la componenţa parlamentului în momentul în care se modifică Statutul senatorilor şi deputaţilor. Constituţia e foarte clară. E nevoie de şedinţa camerelor reunite, or, aici a fost vorba doar de votul Camerei Deputaţilor, iar pe de altă parte celălalt motiv e nerespectarea deciziilor anterioare ale Curţii Constituţionale”, a declarat Avocatul Poporului, Renate Weber, la momentul sesizării Curții Constituționale.

Astfel, aceste pensii rămân în vigoare. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, pe motive de procedură, iar judecătorii nu au mai dezbătut fondul legii, spun surse judiciare.

Legea pentru abrogarea pensiilor speciale, inclusiv a magistraţilor, a fost votată de Camera Deputaţilor în sesiune extraordinară la începutul anului.

Legea a fost adoptată cu 247 de voturi „pentru” şi 21 de abţineri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: