fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

sondaj 1024x512

TurdaNews a realizat primul sondaj de opinie în ceea ce privește alegerile locale din Câmpia Turzii, respectiv intenția de vot pentru partidele politice. Este primul sondaj de acest gen, cu câteva luni înaintea alegerilor locale.

Precizăm că acest sondaj efectuat de TurdaNews nu are pretenția unui sondaj profesionist, însă trebuie să amintim că în anul 2016, tot la alegerile locale, sondajele online inițiate de noi au prevăzut lupta acerbă de la Turda (am indicat o luptă apropiată între 3 candidați, cu un câștigător în jurul a 25%, lucru care s-a întâmplat), dar și victoria detașată de la Câmpia Turzii a actualului primar (cu un procent aproximativ dublu, comparativ cu candidatul de pe locul 2, sondaj confirmat ulterior de votul efectiv), fiind SINGURII ale căror date au fost apropiate de cele reale!

TurdaNews va mai iniția astfel de sondaje, pentru ca cititorii să aibă date periodice în ceea ce privește lupta electorală din acest an.

În ceea ce privește datele pentru februarie 2020, fără liste concrete de candidați ai partidelor politice pentru Consiliul Local, intenția de vot indică faptul că PNL este detașat în opțiunile electoratului și că viitorul Consiliu Local ar putea fi fragmentat pe circa 5-6 partide (în prezent, în Consiliul Local sunt 5 partide).

La momentul februarie 2020, ”fotografia” politică indică următorul clasament:

 1. PNL                 - 43.8%
 2. USR-PLUS      - 13.6%
 3. PSD                 - 10.6%
 4. ALDE               - 9.7%
 5. Pro România  - 8.4%
 6. PMP                - 3.8%
 7. UDMR             - 2.2%
 8. POL                 - 2.0%
 9. PER                 - 1.3%
 10. PRM                - 1.3%
 11. PPU-SL           - 0.0%
 12. Alții                  - 3.3%

Din primele date ale intenției de vot pentru alegerile locale din acest an, rezultă că PPU-SL nu mai are nicio șansă de a intra în viitorul Consiliu Local (PPU-SL este partidul propulsat de Avram Gal în Consiliul Local, în prezent Avram Gal fiind la ALDE). Cu toate acestea, numărul de formațiuni din viitorul Consiliu Local ar putea fi identic cu cel de acum, respectiv 5. Însă există premise și pentru un număr mai mare. Trebuie precizat că astfel de sondaje prind mai greu datele procentuale ale UDMR-ului, care este o formațiune etnică, cu votanți disciplinați, care reflectă procentele etnicilor maghiari, raportat la populație și în funcție de prezența la vot.

date vot ct

TurdaNews va continua să efectueze periodic astfel de sondaje, inclusiv în ceea ce privește candidații la funcția de primar (în momentul în care se vor contura candidaturile sau măcar principalele candidaturi), dar și în privința formațiunilor politice locale, mai ales că deocamdată nu au fost anunțate listele pentru consilierii locali care se vor afla pe listele partidelor.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator