fbpx
Scrie un comentariu

semn intrebare

Un angajat al Primăriei Câmpia Turzii va deveni viitorul prefect al județului Cluj, anunță presa clujeană! Primarul Dorin Lojigan îi aplică astfel ”decisiva” prefectului actual, Aurel Cherecheș, cu care a avut unele conflicte, după ce acesta din urmă a fost acuzat că a refuzat să-și țină promisiunea de a deschide un punct de lucru pentru pașapoarte la Câmpia Turzii.

”Liberalii se pregătesc să-l dea jos pe prefectul de Cluj, Aurel Cherecheș (care fusese numit de Guvernul PSD), numai că, pentru a-l așeza în această funcție pe unul de-al lor, era nevoie să fie îndeplinite minim două condiții: prima, ca omul lor să aibă calitate de ”funcționar public”, iar cea de-a doua, ca acesta să nu fie membru de partid. Tânărul liberal Mircea Abrudean este cel care se pregătește să preia funcția de prefect al Clujului, numai că, deocamdată, el este cât se poate de implicat politic, fiind secretarul general al organizației PNL Cluj. Sigur, această situația poate fi corectată printr-o simplă demisie, condiția mai importantă era ca Abrudean să aibă și calitate de „funcționar public”. Printr-o mișcare șmecheră, partidul a rezolvat și această problemă”, scrie Actual de Cluj.

Mircea Abrudean a câștigat recent un concurs organizat de Primăria Câmpia Turzii, pentru un post vacant temporar la Biroul de Relații Publice din cadrul instituției.

”Din această postură, Abrduean va putea fi numit oricând prefect al Clujului. Sigur, nu oricând, dat fiind că el este parte din Comisia Biroului Electoral Județean, având calitate de membru de partid. Așadar, se preconizează că după ce-și va încheia treburile la partid, după ce se vor închide și alegerile prezidențiale, să fie realizată și numirea sa în funcția de prefect. Deocmadată, este funcționar cu acte în regulă, ocupând un post  ce fusese eliberat temporar în Primăria Câmpia Turzii, în cadrul Serviciului de Informare și Relații Publice”, precizează sursa citată.

Ziar de Cluj scrie că Mircea Abrudean a fost menționat în dosarul în care a fost condamnat fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu.

"Un alt abonat al contractelor cu atribuire directă pe filiera grupului consilierilor lui Uioreanu este omul de afaceri Mircea Abrudean (director la Transelectrica SA Cluj şi asociat la SC Siab Development SRL Cluj-Napoca). Acesta a obţinut, în 2012, 10 contracte în valoare totală de 127.500 euro, iar un an mai târziu acelaşi om de afaceri a mai obţinut tot prin atribuire directă alte trei contracte în valoare totală de 180.000 de lei. Există date şi informaţii că având sprijinul şi acordul lui Uioreanu, făptuitorii Răzvan Pop, Mihai Teaha şi Alexandru Stan acţionează pentru favorizarea societăţii Eurodrum Com SRL Cluj-Napoca deţinută de omul de afaceri Liviu Laurenţiu Lola, în vederea câştigării licitaţiei privind întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru lucrări de infrastructură drumuri în valoare de 10 milioane euro pentru reparaţii la drumurile judeţene. Indiciile existentă relevă că cei trei consilieri împreună cu omul de afaceri au apelat la RAADPP Cluj pentru a obţine date privind investiţia ce urmează a fi efectuată, informaţiile confidenţiale fiind necesare pentru favorizarea societăţii vizate de ei, urmărind ca parte din sumele alocate să fie fraudate şi împărţite între făptuitori”, susţinea DNA, conform Ziar de Cluj.

UPDATE:

Conform informațiilor de pe siteul Primăriei Câmpia Turzii, Mircea Abrudean încă nu este angajat al instituției, el fiind singura persoană care și-a depus dosarul într-o procedură de concurs anunțată public. Dosarul său a fost admis, ca procedură, urmând probele concursului, iar în cazul în care va îndeplini criteriile, abia apoi va fi angajare.

76751535 433056717594663 8804176318162796544 n

 

 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator