marian morar
m install
nello construct

PMP provoacă USR la dezbatere! USR răspunde afirmativ!

zamblau eugen

Există premisele ca în Cluj-Napoca să se desfășoare cea mai așteptată dezbatere prezidențială. Partidul Mișcarea Populară a luat inițiativa dezbaterilor și a înaintat mai multe invitații oponenților la funcția de președinte al României. Deocamdată, doar USR s-a arătat interesat de o astfel de dezbatere.

 

Mihail Neamțu, purtător de cuvânt al Partidului Mișcarea Populară a propus luni, în direct, în cadrul unei emisiuni, o dezbatere prezidențială între Theodor Paleologu, candidat PMP și Dan Barna, candidat USR. Vice-președintele USR, Cristian Seidler a acceptat în direct propunerea cu încântare, dovadă a unui spirit democratic, după cum l-a felicitat Mihail Neamțu.

Prima dezbatere prezidențială este posibil să se organizeze la Cluj între Theodor Paleologu, profesor, diplomat și filolog, reprezentant al dreptei conservatoare și Dan Barna, antreprenor, reprezentant al activismului civic.

„O dezbatere prezidențială cu Theodor Paleologu în rol principal va fi un spectacol cultural și politic, iar Clujul va fi onorat să găzduiască o astfel de dezbatere mai ales pentru că aici există un centru al iubitorilor de intelectualitate”, declară președintele PMP Cluj, senatorul Vasile-Cristian Lungu. Acesta face eforturi să fure Bucureștiului dezbaterea pt. că „nu există un loc mai potrivit ca această dezbatere să aibă loc altundeva, decât în inima Dreptei Românești”, afirmă senatorul PMP.

Conform vice-președintelui USR, deputatul Cristian Seidler, democrația se manifestă și prin dezbateri îndelungate, astfel prezența lui Dan Barna la acest eveniment este indiscutabilă.

Theodor Paleologu a încurajat în repetate rânduri o cursă prezidențială fair-play definită de dialog și colegialitate, dovadă fiind gestul acestuia de a semna pentru candidatura lui Dan Barna la prezidențiale. Cu toate că, Theodor Paleologu a afirmat că nu-l vede pe Dan Barna președinte, ci doar un ministru.

Dezbaterea dintre PMP și USR aduce la aceeași masă două linii politice diferite, PMP reprezentând dreapta conservatoare, creștină și tradițională, iar USR s-a definit de-a lungul activității politice ca o inițiativă civică.

„PMP va întâlni USR într-o dezbatere prezidențială ce va scoate în evidență pregătirea fiecărui candidat și mai mult competența acestora de a deveni președinte al României într-o etapă de reconstrucție socio-politică”, afirmă președintele PMP Cluj, senatorul Vasile-Cristian Lungu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2