fbpx

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Cristina Burciu 1580x800 c

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, sau altfel spus, Programul Național Casa Verde Fotovoltaice, se prefigurează a fi un real succes.  Până acum, au fost deja validați instalatorii care au încheiat contracte de participare în acest program ambițios cu Administrația Fondului pentru Mediu, ei urmând să semneze contractele până la sfârșitul acestei săptămâni.

Ulterior, potențialii beneficiari, respectiv persoanele fizice care se încadrează în prevederile ghidului, urmează a se adresa instalatorilor validați în vederea înscrierii, cu documentele aferente doveditoare a eligibilității. Este important de cunoscut faptul că autoritățile locale nu au atribuții privind înscrierea oamenilor în acest program, singurul rol al Primăriilor fiind cel de informare a cetățenilor care doresc accesarea finanțărilor acordate de Guvern.

Programul Național Casa Verde Fotovoltaice are ca obiect sprijinirea românilor care intenționează să producă energie electrică în propriile gospodării, prin instalare de panouri fotovoltaice, subvenționate de stat. Suma primită de fiecare beneficiar este de 20.000 de lei, bani ce vor fi alocați după ce beneficiarii se vor înscrie la firmele de instalatori declarate eligibile de către Administrația Fondului pentru Mediu. Recurgerea la instalatori în calitate de intermediari între AFM și oamenii care doresc să se înscrie în acest program și să primească suma respectivă este generată de faptul că montajul sistemelor fotovoltaice în locuințele cetățenilor se va realiza de către aceste societăți, care apoi vor primi suma de 20.000 lei/beneficiar din partea statului. Valoarea totală a finanțării acestui Program de este de 656 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operațional Regional (POR). 

Aplicarea Programului aliniază legislaţia României la pachetul legislativ al Uniunii Europene în domeniul energiei, prin conferirea statutului de producător consumatorilor de energie electrică. Fiecare român poate să joace un rol important în sistemul naţional energetic şi pe piaţa energiei, ceea ce va da şansa consumatorilor casnici să îşi dezvolte noi afaceri. 

Utilizarea de către români a sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu le va permite să livreze surplusului de energie produsă în sistemul energetic naţional, iar astfel pot face economii considerabile, deoarece producţia suplimentară de energie furnizată în sistem nu va fi fiscalizată. Este extrem de îmbucurător faptul că, prin realizarea acestui demers guvernamental în premieră în România, vor fi instalate aproximativ 30.000 de noi sisteme de panouri fotovoltaice, efectele directe fiind creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Deputat PSD Cluj,

Cristina BURCIU

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate