m install
petlinii
nello construct

Senatorul Cristian Lungu atrage atenția asupra FAKE NEWS-urilor USR, cu sondajele!

floris

Senatorul clujean Cristian Lungu (PMP) atrage atenția asupra mecanismelor de tip FAKE NEWS la care recurge USR chiar în preajma campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, amintind de un procedeu similar folosit la precedentele alegeri.

„Sondajul celor de la USR le va face un mare defavor în încercarea lor să adauge procentaje pentru ca să urce cât mai sus pe grafic. USR riscă să piardă din credibilitate oferind, așa cum ne-au obișnuit, fake news-uri și artificii înainte de alegeri. Probabil mizează pe o memorie colectivă destul de scurtă a electoratului nehotărât care, cred ei, a uitat fake news-ul făcut în aceeași manieră în 2016 și care se întoarce acum să îi bântuie”, a declarat senatorul PMP Vasile-Cristian Lungu, citat de Ziua de Cluj.

Declarația sa are legătură cu un sondaj recent prezentat de USR, pentru municipiul Cluj-Napoca, în care USR ar avea 36,6%, la mare distanță de alte partide, inclusiv de PNL, al cărei reprezentant, Emil Boc, este primar în municipiul reședință de județ.

În 2016, USR a recurs la o strategie similară de ”umflare” a procentelor, înainte de alegeri, prezentând un sondaj în care partidul era creditat cu 19% înainte cu două săptămâni de alegerile parlamentare. Ulterior, în urma votului, USR a obținut abia 8,8%, adică cu peste 50% mai puțin, demonstrându-se astfel că datele USR erau mult ”umflate”.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: