marian morar
m install
nello construct

Deputatul Soporan s-a întâlnit cu primarii din Colegiul său

zamblau eugen

Deputatul PSD Vasile Soporan a avut astăzi o întâlnire cu primarii localităţilor care compun colegiul în care a fost ales. Întâlnirea s-a desfăşurat la Câmpia Turzii. Astfel, Vasile Soporan este primul parlamentar care a iniţiat astfel de întâlniri concrete cu edilii din zona sa electorală. Pe lângă discuţii, Soporan le-a dat primarilor sau reprezentanţilor acestora şi un chestionar pentru a cunoaşte mai bine problemele specifice fiecărei localităţi.

 

Cei prezenţi au apreciat iniţiativa deputatului PSD, manifestându-şi încrederea că problemele lor vor intra pe agenda de lucru a deputatului ales în colegiul din care fac parte localităţile conduse de ei.Vasile Soporan şi-a manifestat speranţa că astfel de întâlniri vor avea loc cel puţin o dată pe trimestru. Printre obiectivele pe care Soporan vrea să le realizeze cu ajutorul administraţiilor locale, se numără: un centru de dezvoltare tehnologică şi studiu a pieţei, dezvoltarea parcului industrial şi pentru o parte din oamenii de afaceri ai zonei, realizarea unui centru de perfecţionare şcolară, realizarea unui centru de sprijin pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, realizarea unui centru de perfecţionare continuă, construirea a două centre agroalimentare (la Câmpia Turzii şi la Mociu), construirea în zonă a unui abator la standarde europene.

 

În ceea ce priveşte municipiul Câmpia Turzii, o „capitală” a colegiului electoral în care a fost ales Soporan, primarul Ioan Vasinca a spus că în general sunt probleme de natură economică şi şi-a manifestat optimismul că finalizarea parcului industrial ar putea duce la rezolvarea unor probleme de acest gen.

 

Din discuţii a rezultat că probleme foarte mari sunt în mediul rural. Edilii s-au plâns atât de politica agricolă incoerentă, care nu ajută dezvoltarea sectorului argricol, cât şi de infrastructura deficitară sau lipsa banilor, ceea ce face imposibilă accesarea unor fonduri, pentru că nu există sumele necesare co-participării la investiţiile ce urmează a fi realizate. Edilii au remarcat, în mod concret, problemele întâmpinate de cei doritori să acceseze fonduri europene pentru agricultură, problemele privind finanţarea unor studii necesare depunerii unor proiecte de finanţare, în condiţiile în care nu se ştie dacă acel proiect va fi aprobat, rezultând chelştuirea uinutilă a banului public sau probleme legate de salarizarea deficitară a celor aleşi.

 

Vasile Soporan a anunţat că la mijlocul anului 2009 speră să poată prezenta starea Colegiului său, în ceea ce priveţte necesităţile, astfel încât să se poată elabora programe de dezvoltare locală pe mai mulţi ani. Colegiul din care a fost ales vasile Soporan numără 73.000 de locuitori, dintre care două treimi sunt în mediul rural. Din cei 73.000 de locuitori, doar 11.000 lucrează. Colegiul dispune de 93.480 de hectare de teren, dintre care 43.296 hectare reprezintă teren arabil.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2