m install
petlinii
nello construct

Profesoară din Câmpia Turzii: „Am tăcut, am tot observat, răbdat și tăcut, dar NU MAI POT!”

floris

Un cadru didactic din Câmpia Turzii a postat un mesaj pe rețelele de socializare făcând apel la responsabilitate în privința purtării măștii de protecție de către elevi.

Mesajul se adresează atât părinților cât și elevilor care de mâine încep un nou an școlar în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus.

Claudia Kiraly este profesoară de Limba Franceză, la Liceul Teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii. 

Se apropie începerea anului școlar și observ tot mai multă revoltă vis-a-vis de purtarea măștii de către elevi și nu numai! Vi se pare greu să poarte mască 3-4-5-6 ore pe zi. Serios? Pe bune? ( în perioada gripelor , anul acesta, ai mei elevi din cls 6 purtau mască toți, fără să le impun și li se părea chiar COOL!)

Dar ce ziceți de stomatologi? Dar de angajații de pe o ambulanță? Și merg mai departe. . . Ce să mai zică bieții medici care stau ore întregi nu doar cu o simplă mască, ci cu un întreg echipament infernal de purtat, personal medical care nu merge ore întregi nici măcar la baie!!! Aici nu e vorba doar de bietul copil !! E vorba de familia lui, de bunicii lui, e vorba de colegii și familiile acestora, de profesori ( dacă ei mai contează câtuși de puțin pentru unii!!), de CEILALȚI în general! E vorba strict de un bun simț și de respect!! Respect pentru cel care nu vrea să se îmbolnăvească pentru că poate are și alte boli asociate, sau pur și simplu nu vrea să ajungă la spital, aici e vorba de persoane vulnerabile, aici e vorba despre CEILALȚI! Oare puteți înțelege acest termen de CEILALȚI?! Oare puteți ține cont și de ei? Speram că această perioadă să ne facă mai altruisti, să ne facă mai conștienți de multe lucruri! Cu dezamăgire o spun că se întâmplă exact contrariul! Aici nu e vorba de politică, nu îmi pasă cine îmi impune mie să port mască!! Îmi pasă de mine și de cei din jurul meu! Eu nu aș putea avea conștiința încărcată că am îmbolnăvit pe altcineva! Voi puteți? Bănuiesc că da! Voi cei ce sunteți ” gică contra” la tot ce se întâmplă acum! Și sunteți așa doar pentru că altcineva îndrăznește să vă impună ceva! Doamne ferește să respectăm vreo regulă, Doamne ferește șa respectăm în general!

Când spuneți că refuzați să vă lăsați copilul cu mască la școală nu faceți decât să vă învățați copilul că trebuie să fie împotriva unei reguli, că el nu trebuie să asculte! Nu mă mir, de atâtea ori aud ” las-o pe dna învățătoare/ dirigintă “, ” dă-i pace la aia”! Atunci să nu vă mire că noi, cadrele didactice, suntem legate de mâini când vrem să îi educăm, când vrem să le insuflam minimum de valori! Dar să nu veniți apoi la noi când sunt mai mari cu vestita replică ” nu mai știu/ am ce să-i fac!” Credeți că nouă ne place cum se iau deciziile cu privire la începerea anului școlar, sau să ni se schimbe directivele de la o oră la alta? Aveți impresia că suntem împotriva elevilor, dar vă înșelați!Zile cu sănătate vă doresc!

P. S. Dacă nu vă place părerea mea, e simplu, ștergeți-mă de la prieteni, mă scutiți de efortul de a face eu curățenie! Sau poate reușiți să îmi respectați părerea!!”, transmite Claudia Kiraly, profesoară de Limba Franceză, la Liceul Teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: