fbpx

 
 
1 Comentariu

masti protectie

De-a lungul acestei perioade în care a izbucnit pandemia de coronavirus am sesizat numeroase situații în care nu se respectă distanțarea socială sau purtatul măștii în spațiile închise.

O serie de comercianți turdeni nu poartă mască sau o poartă necorespunzător sub bărbie sau sub nas. Clienții însă sunt întâmpinați la intrarea în magazin cu afișe mari în care scrie clar „se poartă obligatoriu mască în spațiile închise!”. Recent autoritățile vor să impună acest lucru și în spațiile deschise, pe stradă, piețe, târguri etc.

Ceea ce este amuzat e că acei comercianți care nu purtau mască până acum, cel puțin la unele magazine din zona Turda Nouă, au masca pe față dar nu de frica virusului ci a amenzilor.

Am întrebat de curiozitate o vânzătoare...„cum aveți acum mască? Credeți în existența virusului?” mi s-a replicat „nu, nu cred, dar amenzile sunt foarte mari, au venit de la Cluj în control și au dat amenzi de câte 4.000-5.000 lei” ...deci tot e bine că știm de frică, cu disciplina stăm mai prost.

Între timp, peste 55% dintre români cred în existenţa noului coronavirus, în timp ce 33% au dubii cu privire la existenţa acestuia iar 12% cred că este o invenţie, arată un studiu efectuat de compania de cercetare de piaţă Novel Research.

Percepţia diferă în funcţie de localitatea de reşedinţă. Dacă în ce priveşte românii din zona urbană procentul celor care cred că virusul este o invenţie este de puţin peste 7%, în mediul rural procentul este dublu, de peste 16%.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Marcel20 · 14:13 30.07.2020
    Noi românii suntem un popor special credem în teoriile conspirației.Cred că procentul este mai mare decât în studiul efectuat de acea companie de sondaj zic eu că e 50%.Daca nu ar fi amenzile as putea proba ce spun eu ,adică am vedea jumătate din România fără mască .
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate