fbpx

 
 
Scrie un comentariu

coronavirus graphic web feature

În această perioadă dificilă pentru noi toți se pune accentul mai mult decât oricând pe igiena mâinilor, distanțare socială, măsuri de protecție etc.

În condițiile în care farmaciile duc lipsă de măști, spirt sanitar, mănuși de cauciuc, dezinfectanți și alte produse necesare în lupta cu coronavirusul, te întrebi cu ce-ți mai rămâne să te protejezi, eventual apă și săpun și multe rugăciuni!

La unele magazine turdene dezinfectantul pentru mâini nu este pentru clienți, e doar pentru vânzătoarea din spațiul comercial, în alte locuri dezinfectanții din dozatoare s-au terminat, farmacistele sunt nemulțumite că atunci când se primește spirt sanitar acesta vine la suprapreț, un preț fixat de distribuitori iar ele sunt acuzate pe nedrept de speculă.

Un medic clujean de la spitalul de boli infecțioase spune că „degeaba scoatem armata pe străzi, dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme!” Acesta a făcut referire directă la lipsa de echipamente specifice, se primesc măști de hârtie, unele mănuși se spală și se refolosesc și multe altele.

Președintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, Victor Eșanu, reclamă slaba dotare cu mijloace de protecție a personalului medical.

Astfel, medicul clujean care activează în cadrul Ambulatorului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, a precizat că a primit în data de 22 martie, doar 5 măști de hârtie, pe semnătură, acesta fiind tot echipamentul de protecție primit de la spitalul în care lucrează, titrează Ziar de Cluj.

Situația reală este că nu avem teste și nu avem echipamente, ci doar promisiuni. Mi-e teamă că dacă vom începe o testare pe bune, în masă, așa cum recomandă OMS, vom vedea un tablou mult diferit de cel care este expus în mod oficial. Mi-e groază de acest lucru. Îngrijorarea noastră este că nu avem echipamente și teste suficiente pentru personalul medical”, a adăugat Victor Eșanu.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate