fbpx

Icon 1 Comentariu

36088203 10210247239892535 6164249449628434432 n

Fenomenul ”zombi” a luat amploare în zona Turda - Câmpia Turzii. La Câmpia Turzii, amploarea pare una nemaintâlnită, cititorii trimițându-ne imagini video filmate ziua în amiaza mare, cu tineri afectați de consumul unor substanțe toxice! Însă ceea ce m-a cutremurat cu adevărat în această seară a fost faptul că unii colegi, dintr-un exces de ”pupincurism” execrabil, au lansat ideea că este vorba despre un fenomen ”legal”! Cât de tâmpit trebuie să fii să susții așa ceva?!

 

Am înțeles că trebuie să-l pupați pe primar în dos (la ce bani vi se dau, pe o ”audiență” mult umflată, probabil așa înțelegeți voi că trebuie să faceți), să nu cumva să se opărească pe vreun subiect, însă nu amestecați lucrurile!

TurdaNews a pornit o campanie de conștientizare a acestui fenomen. Am publicat zilnic imagini video transmise de cititorii noștri, îngroziți de amploarea pe care a luat-o acest fenomen. În niciun moment nu am arătat cu degetul înspre primar! Că un site obscur, coordonat politic, a făcut acest lucru, e treaba ălora, că oricum nu-s jurnaliști! Că primarul din Câmpia Turzii a transmis azi un comunicat, de genul celui cu ”bla-bla, nu consumați droguri!” și că acțiunile de acest tip sunt frecție la un picior de lemn, e fix problema lui.

Citește și:

Viața e prea scurtă ca să fii un zombie – spune „NU” drogurilor!

Noi am inserat inclusiv faptul că a transmis o adresă către DIICOT, o acțiune care este mai aproape de mecanismul instituțional corect care ar trebui să funcționeze.

Citește și:

Pe fondul ”fenomenului Zombi” de la Câmpia Turzii, primarul Lojigan a trimis o adresă celor de la DIICOT!

E drept, ne-a atras atenția o exprimare ”ciudată””Din pacate, începând de azi, nici DIICOT-ul nu mai poate face nimic. Urmăriți ce o sa postez curand”. N-am înțeles cam ce ar vrea să fie. Dar, recunosc, eram curios!

primar droguri

Și... surpriză! Ghici ce apare?! 

Un articol din Ziarul 21 (publicat la ora 21.21, la vreo 2 ore după ce primarul ”avertiza” că o să publice el ceva) ne spune că... totul e legal! Cum???

ziarul21

Nu intru în problema linsului de dos oficial, penibilă de-a dreptul, însă nu pot trece cu vederea esența afirmațiilor! Care, atenție, se leagă de ceea ce spunea primarul Dorin Lojigan! Semn că problema ”fenomenul zombi” a intrat pe agenda administrației locale, însă ”rezolvarea” este una demnă de filmele cu oficiali corupți până în măduva oaselor: totu-i legal! Probabil, urmează să-l facă cetățean de onoare pe distribuitorul care otrăvește o sumedenie de tineri, cu compoziția ”otravă de șobolani, spray de insecte și acetonă” (”E otravă de șobolani, spray de insecte și acetonă. Mai grav e că prostiile astea creează dependență. Mai grav e că se poate ajunge la com”, ne-a transmis un cititor), distribuită la pliculețe.

Cum să afirmi că e legală vânzarea unor astfel de substanțe nocive organismului uman?! Cum e posibil să afirmi că vânzarea/comercializarea acestor substanțe este ”legală”, în condițiile în care nu există o fiscalizare sau o autorizare de la Ministerul Sănătății pentru îngurgitarea unor substanțe de acest tip?! Cum este posibil să faci asocierea între o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a spus ceva pe o temă conexă, dar din care ai eliminat esența, parcă pentru a proteja distribuitorul de la Câmpia Turzii, care este la baza acestui fenomen scandalos, și ceea ce se întâmplă ILEGAL la Câmpia Turzii?! Decizia face referire la ”procurare legală din import, export, ori intermediere de produse...” și la ”procurare pentru consum propriu”. Atenție: LEGALĂ! Unde-i LEGALITATEA în activitatea de la Câmpia Turzii?! Dar distribuitorul ăla protejat o face pentru consum propriu sau vinde altor fraieri?!

Scoțând această precizare din decizia ÎCCJ, cei de la Ziarul 21 au spus triumfalist că totul e LEGAL! Serios?! E legal să faci personal o combinație între ”otravă de șobolani, spray de insecte și acetonă”, neomologată în vreun fel (pentru consumul oricărui aliment/substanță/produs, este necesar un aviz), care se comercializează fără nicio fiscalizare (deci... ilegal!)?! Măi, voi chiar v-ați tâmpit de cap?!

Iar asocierea primarului Dorin Lojigan cu această informație, credeți-mă că numai deservicii de imagine îi vor aduce! Pentru că lumea e posibil să gândească că primarul a protejat fenomenul (din diverse motive), că nu s-a implicat, iar voi ați încercat să-i căutați ”scuze” suplimentare (este o evidentă legătură între ceea ce afirma primarul și articolul publicat ulterior), concluzionând că după multiple zbateri, acum chiar nu mai are nimic de făcut, că totul a devenit ”legal”! Dar e problema lui, dacă n-a fost suficient de atent la cei pe care și-i ia prin preajmă...

Am înțeles că sunt presiuni, e firesc să vă fie teamă, dar nu vă crapă obrazul de rușine?! 

Dacă vin și vând în fața Primăriei trei legături de ceapă, nefiscalizat, primesc o amendă de nu mă văd! Iar voi îmi spuneți că dacă cineva comercializează otravă pentru distrugerea unor tineri, fără nicio fiscalizare sau autorizare, nu pățește nimic?! Nu pățește pentru că-l protejați! De aia! Acum e clar!

Acum mulți ani, am spus că în orice împrejurare, în activitatea de jurnalist o să aleg varianta ”mai bine să-mi fie teamă, decât rușine de mine”!

Citește și:

Tot mai mulți ”zombi drogați” pe străzile din Turda și Câmpia Turzii! (VIDEO)

Gelu Florea - jurnalist TurdaNews

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    mircea · 11:39 14.09.2018
    Tanarul din Campia Turzii saltat de politie la Cluj, dupa cum se spune in comunicatele de presa nu prea avea asupra lui otrava de sobolani,nici acetona,nici sprei de insecte, ci canabis. 9e661
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator