fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

steluta cataniciu

Președintele a făcut un gest de normalitate prin semnarea deciziei a revocare a șefei DNA ca urmare a deciziei luată de Curtea Constituțională. Respectarea legii nu trebuie să fie considerată ca un merit sau ca un titlu de laudă. Această decizie ar fi trebuit, totuși, să aibă loc încă din momentul publicării deciziei în Monitorul Oficial. Păcat că s-a pierdut atât de mult timp, perioadă în care s-a menținut un climat conflictual la nivelul societății.

Totuși, revocarea doamnei Kovesi nu rezolvă problema DNA și a  modului în care procuratura își îndeplinește obligațiile în ceea ce privește lupta împotriva anticorupției.

Ceea ce contează de acum înainte este ce pași vor fi făcuți pentru tragerea la răspundere a celor care s-au făcut vinovați pentru derapajele care s-au petrecut în România ultimilor ani. Trebuie făcută lumină și trebuie analizat cine sunt responsabilii pentru abuzurile înfăptuite, pentru toate dosarele DNA care au primit decizii de achitare în instanță, dar și responsabilii pentru încălcarea în repetate rânduri a Constituției. Toate aceste fapte trebuie să aibă și responsabili.

Faptul că președintele Iohannis a respectat decizia CCR e un prim pas. Însă, până când cei care au stat la baza acestui sistem paralel care a funcționat în România nu vor fi trași la răspundere, abuzurile vor continua, iar nerespectarea principiilor statului de drept va fi o problemă. Până când aceste persoane nu vor fi trase la răspundere nu putem vorbi despre respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor cu adevărat. Așteptăm de la președinte un semnal mult mai serios în ceea ce privește sancționarea abuzurilor procurorilor, unul mai clar decât declarația purtătorului de cuvânt.

Suntem pregătiți să ducem până la capăt obiectivul asumat de a pune capăt acestui sistem ocult de putere care a funcționat în România ultimilor zece ani. Lupta noastră principală și hotărârea comună a coaliției este de a merge înainte pentru demantelarea acestui stat paralel, revenirea la normalitate, realizarea independenței justiției.

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate