fbpx
Scrie un comentariu

petre pop

Turda și Câmpia Turzii au un destin economic comun, de aceea, trebuie să aibă și un ideal comun, adică, parteneriate și proiecte de dezvoltare zonală.

 

Cele două municipii de pe Valea Arieșului au foarte multe lucruri în comun, în primul rând au resimțit aceleași efecte ale privatizărilor din așa zisa perioadă de tranziție, închiderea unor întreprinderi cu tradiție industrială, urmate de disponibilizări în masă, poluare, imobilism profesional pe piața muncii, șomaj etc. 

O problemă serioasă la care cele doua comunități vor trebui să facă față, este capitalul uman, resursa umană necesară pieței muncii, un factor important pentru atragerea de noi investiții. 

O altă provocare este, egocentrismul economic și administrativ al municipiului reședintă de județ, Cluj-Napoca, care atrage toată resursa umană din zonă, investiția pe care orașele noastre o plătesc pentru instruirea tinerilor, care în loc să se întoarcă în orașele noastre pentru a aduce plus valoare migrează spre Cluj Napoca.

În consecință, doar împreună putem face față acestor provocări, bineînțeles fiecare păstrându-și identitatea si autonomia decizională. 

Un exemplu elocvent ce demonstrează că parteneriatele comune dintre Câmpia Turzii și Turda sunt benefice, este Compania de Apa Arieș, un proiect început acum 10 ani de zile și care a reușit să aducă sute de milioane de euro în comunitățile noastre. O companie performantă cu un management modern și capabil să ofere servicii de calitate. 

Susțin configurarea unor alianțe pe probleme și obiective de dezvoltare comune cu municipiul Turda privind turismul și regenerarea economică.

Petre Pop - consilier județean

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator