fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Dupa cele 3 mandate care pana la urma s-au dovedit a fi catastrofale si total nemeritate, s-a produs inveitabilul, electoratul turdean dus atata timp cu zaharelul nu s-a mai lasat manipulat si a hotarat alegerea unui altfel de primar in persoana lui Cristian Matei liderul local al PSD, formatiune politica de centru stanga a carei ideologie, spre deosebire de cea a PDL clonat PNL, are in vedere si este preocupata sa satisfaca nevoile, asteptarile, dorintele si aspiratiile (NADA) omului simplu, de rand, care formeaza adevarata si incontestabila majoritate, hotaratoare in procesul electoral.

Greseala capitala devenita pe zi ce trece tot mai evidenta si mai clara, a fost neinspirata si nefericita alaturare a PNL-ului de PDL. Afirmatie care se sustine si se probeaza cu rezultatul alegerilor locale, potrivit caruia fractiunea desprinsa din noul asa zis PNL, reprezentata de Suciu Andrei, a iesit castigatoarea locului 2 cu toate ca liderul acestei formatiuni a candidat cu titlul de independent. Semn ca electoratul turdean s-a trezit la realitate si nu mai este dispus sa sustina increngatura malefica, divizia Transilvania, constituita din Emil Boc, Paunel Tise, Daniel Buda, Tudor Stefanie, continuatori ai politicilor antisociale, promovate de PDL-ul frivolei, opulentei si iresponsabilei blonde, originara din Plescoi, care a umplut pana la refuz tara cu partii de schi, telegondole, terenuri de fotbal, patinoare, sali de sport, stadioane, parcuri etc. risipind sume uriase din bani publici intr-o perioada de timp in care se invoca austeritatea si se inchideau spitale si scoli.

Ignorandu-se faptul ca potrivit Constitutiei, Romania este stat de drept, democratic si SOCIAL si nu unul sportiv, turistic si de agrement. Narav de care s-a molipsit si incrangasul Stefanie, chitit exclusiv pe proiecte de interes turistic si de agrement, in timp ce la Turda se manifesta o lipsa acuta a locurilor de munca si in timp ce printre altele, cladirea spitalului municipal se prabusea peste bolnavii de rand care nu au posibilitatea sa se trateze in strainatate. Dovezile indiferentei si dispretului pe care acest oportunist iresponsabil le-a manifestat pe tot parcursul celor 3 mandate la adresa nevoilor reale, cu care se confruntau turdenii care prin votul lor l-au investit cu putere publica in unicul scop de a le reprezenta, apara si de a le satisface interesele legitime.

Facand o retrospectiva pertinenta si obiectiva asupra modului in care ispravnicul Stefanie impreuna cu acolitii lui au gestionat destinele turdenilor, se poate lesne constata dezastrul de neimaginat pe care acesta l-a lasat in urma lui.Un lung sir de plangeri si procese, crase ilegalitati asimilate faptelor de coruptie constatate de inspectorii Curtii de Conturi, etc. Rezultatul fiind uriasele datorii acumulate de municipalitate, datorii pe care in mod nedrept dar cu certitudine urmeaza sa le suporte turdenii pe parcursul a zeci de ani de zile.

Una dintre dovezile faptului ca acesta a premeditat si a planuit in cele mai mici amanunte siluirea banului public cu intentie, cu buna stiinta si cu rea credinta, o constitutie faptul ca tot timpul a cautat si a reusit sa se ascunda in spatele deliberativului, in dubla calitate de lider local PNL, pe care de cele mai multe ori l-a manipulat in scopul de a trece proiectele de care era interesat, dupa care in ceea ce priveste responsabilitatea punerii lor in aplicare a ales un tap ispasitor in persoana administratorului public. Un cunoscut pacient al Clinicii de Psihiatrie din Cluj-Napoca, personaj caruia intr-un mod nemernic si ticalos, uzand de o prevedere legala continuta de Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala, i-a delegat calitatea de ordonator principal de credite, dupa care bineinteles i-a impus acestuia sa faca tot ceea ce a dorit el. Rezultatele s-au vazut. Situatie in care institutiile de forta ale statului de drept urmeaza si trebuie sa-si faca datoria. Procurorii DNA care in mod inexplicabil l-au ocolit pe Stefanie pana acum, isi vor da cu siguranta seama de strategia oculta pusa la cale de acesta si nu se vor lasa pacaliti.

Din aceste considerente, acum mai mult decat oricand, Turda si turdenii aveau neaparata nevoie de un altfel de primar. Realitatea de necontestat a faptului ca primarul nou ales este si speram ca va fi si in continuare un altfel de edil, reiese din gandirea si preocuparile pe care acesta le are si le manifesta inca din primele zile de dupa instalarea in fotoliul de primar. Una dintre aceste preocupari si prioritati o constituie atragerea urgent de fonduri europene care sa permita implementarea unor proiecte generatoare de locuri de munca, de prosperitate si de stabilitate.

Singurul impediment care ar putea zadarnicii bunele intentii si buna credinta civica a primarului nou ales, consta in posibilitatea ca acei functionari publici din cadrul aparatului de specialitate aflat in subordinea sa, persoane care de-a lungul timpului s-au dovedit a fi obediente si servile fostului primar, dispuse oricand sa incalce legea numai ca sa-i faca pe plac, devenind astfel complici fara de care acesta nu ar fi reusit sa comita nenumaratele si gravele abuzuri, si anume posibilitatea de a-i sabota activitatea printr-o conduita ilicita. Aspect cu privire la care majoritatea turdenilor considera ca acestia ar trebui inlaturati treptat din functii.

Spiritul civic si principiul democratic al exercitarii dreptului de organizatie din cadrul societatii civile, legal constituita, ne indreptatesc constitutional, ne determina si ne obliga moral sa intervernim, sa luam atitudine si sa aducem in atentia opiniei publice, ori de cate ori, politicianisti iresponsabili, ipocriti, de rea credinta civica, infatuati si aroganti, care mimeaza binele public, care indraznesc sa se situeze deasupra legii, sa nesocoteasca si sa manifeste dispret la adresa legii si statului de drept, la adresa drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, care indraznesc sa cheltuie in mod samavolnic si discretionar banul public provenit din impozitele si taxele impovaratoare, suportate de contribuabili, risipit pe proiecte fanteziste si megalomane, extrem de costisitoare, care nu au nimic de a face cu realitatea obiectiva, cu actualul stadiu de dezvoltare socio-economica a Romaniei, cu nevoile, asteptarile, dorintele si aspiratiile marii majoritati.

Nevoia si posibilitatea de a dezvolta o infrastructura de interes sportiv si de agrement, de performanta celei din tarile occidentale dezvoltate, intervine in mod normal numai dupa ce s-a asigurat o reala dezvoltare si o crestere economica generatoare de locuri de munca si de progres social. Procedand altfel ar insemna sa pui carul inaintea boilor.
Sa nu se ignore si sa se tina seama de faptul ca:

“societatea civila este esenta democratiei” -  Joe Biden, vicepresedinte al SUA, Bucuresti 21 mai 2014

“societatea civila este cea mai in masura sa vegheze la buna functionare a institutiilor statului si sa semnaleze orice deficient de functionare a societatii” -  2001 Jonathan Scheele, fost sef al Delegatiei CE in Romania.

Ioan MAIER, președintele Asociației Umanitare Evlavie.

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator