fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Comunitatea este elementul de bază al unei structuri administrative. Ideea pe care o are individul despre el însuşi reprezintă de fapt conturul potenţialului comunităţii. De obicei, majoritatea indivizilor, cu excepţiile de rigoare, sunt caracterizaţi de atitudini optimiste, pozitive în privinţa viitorului. Acest fapt încurajează altruismul, şi bunăstarea comunităţii. 

Ceea ce este foarte important, este faptul că membrii comunităţii sunt conştienţi de apartenenţa lor la aceasta, făcându-i mai motivaţi, mai activi şi fideli acestui concept.

O comunitate locală îşi crează propriul sistem de valori, o cultură şi organizare socială specifică.

Mai este însă şi un alt aspect, deosebit de important. O comunitate, care a avut un profil economic monoindustrial, iar acum se confruntă cu dispariţia actorului economic, se confruntă cu o stare de disperare şi confuzie. O comunitate locală îşi crează propriul sistem de valori, o cultură şi organizare socială specifică. Dacă nu este mobil, adaptabil la noua situaţie, intervine apatia, deznădejdea, încrederea în sine. Acest fapt se va manifesta mai ales la cei cu vârta de peste 40 ani, pe când cei tineri vor fi mai impetuoşi, curajoşi şi inventivi.

Eforturile administraţiei locale de a organiza cursuri de recalificare sau de a găsi noi forme de remodelare profesională vor fi zadarnice dacă cel care beneficiază de acestea nu este încrezător în sine, în sistem. Sunt necesare acţiuni concrete dar şi ferme de a crea un climat de încredere pozitiv atât la nivel individ cât şi în acţiunile întreprinse la nivel local.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator