fbpx

Scrie un comentariu

Un eveniment lugubru a zguduit, vineri 13 (ce combinatie numerologica fatala !), vietile locatarilor din blocul AR1-2 de pe strada Baladei, sub forma unei mega-explozii de gaze naturale al carei epicentru a fost localizat in garsoniera unei femei octogenare, unde se pare ca avusese loc o scurgere masiva de gaze naturale.

Pe la orele 11.20 din noaptea de vineri 13,  locatarii sus-pomenitului bloc (printre care se afla si autorul acestor randuri!) au resimtit, in functie de distanta fata de fatalul epicentru, aproape  undele unui seism, care a cutremurat intregul imobil, precum si imobilele direct invecinate, intr-o atmosfera apocaliptica de haos si disperare.

Explozia funesta a unei acumulari de gaze naturale situata in locuinta unei personae octogenare a facut sa se cutremure, prin amplitudinea impicatiilor ei sociale, un intreg oras.

Numai presa locala, cu exceptia laudabila a publicatiei TurdaNews, a pastrat o ciudata "silentio-stampa", desi si-a trimis reporterii pe teren din primele clipe ale dezastrului. Ce halucinanta si anormala reactie din partea unei prese ce se pretinde...libera si obiectiva!!!

Inca din primele clipe ale dezastrului echipele de interventii ale pompierilor si ale formatiunilor SMURD, precum si ale echipajelor de politie si-au facut aparitia, demonstrand o promtitudine de reactie mai mult decat salutara si multumitoare.

Contrastand puternic cu institutiile de inteventie speciala ale statului, prezenta presei la fata locului a fost aproape insesizabila si insignifianta, demonstrand inca o data lipsa unei culturi a presei serioase la nivelul societatii turdene (cu exceptia publicatiei pomenite mai sus!).

Personal, am asteptat ore intregi sa vad vreun articol aparut in presa locala, iar rezultatul a fost, si pana la aceasta ora, multimea vida!

Desi, inca de la orele diminetii zilei de azi, 14 mai, se puteau vedea un numar infim de oameni politici aflati, cu mutre grave, la locul tragediei (Tudor Stefanie in calitate de primar in functie, Cristian Matei in calitate de aspirant la functia de primar, si altii...poate or fi fost, dar nu i-am vazut eu!) care se plimbau singuratici vorbind la telefon sau discutand cu functionari publici aflati in exercitoul misiunii.

Printre cetatenii adunati ciopor, ca spectatori tristi ai unui fatal eveniment, unul singur a a vut intiativa de-ai aborda pe alesii neamului pentru a le da urmatoarea sugestie:

"- Domnule primar Stefanie, nu credeti ca ar trebui ca institutiile statului, in drept, sa oblige cetatenii sa-si monteze detectoare de gaze??? Traim in epoca tehnologiei electronice, si aceste siteme pot salva viata oamenilor si preveni pagube materiale de acest gen."

Sper ca autoritatile, votate de cetateni ca sa le asigure siguranta, viata si bunastarea, sa fi bagat la cap invatamintele acestei intamplari nefaste, care poate afecta prin natura ei de hazard, vietile ficarui locuitor in blocurile patriei noaste democrate si sa actioneze promt pentru stabilirea unei legislatii obligatorii in privinta montarii DETECTORULUI DE GAZE NATURALE  in incinta ficarui imobil care foloseste aceasta instalatie in interior.

DETECTORUL DE GAZE NATURALE SALVEAZA VIATA SI BUNURILE CETATATENILOR, iar Statul Roman ar trebui sa il faca  din sistemele de preventive, prioritate nationala, mai ales dupa tragedia din Cloectiv!

Presa turdeana, cu exceptia publicatiei sus-amintite, nu a publicat nici macar la 24 de ore de la fatalul eveniment, soldat cu moarte de om, nici macar o stire despre acest subiect!  Rusinea si demisia imediata de la statutul de jurnalism obiectiv trebuie sa planeze pana la autodizolvare asupra acestei prese ticaloase si nesolidare cu interesul omului simplu!

Se remarca, dealtfel, o mogulizare periculoasa pentru democratie, a presei locale, care devine oficina a intereselor private diverse, in dauna interesului social-cetatenesc.

In speranta unei prese aflate langa interesul cetateanului, si nu al paronului de presa, imi manifest dorinta de a constata dezbateri extreme de ample la nivel local, in privinta evenimentului din data de vineri 13, mentionat mai sus!

Cu stima

Muncaciu Radu Ioan

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator