fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

In urma cu ceva ani, in fruntea invatamantului din Romania a aparut o oarecare doamna, pe numele ei, Ecaterina “Betty” Andronescu. Aceasta stimabila domnisoara a inceput o “reforma” nemaiintalnita, in scolile romanesti. A dorit multe, a incercat si mai multe si nu a reusit nimic, dovedindu-si incompetenta.

“Betty” a reusit sa transforme, in perioada in care a fost “Ministra”, un sistem sanatos, intr-un sistem cancerigen. A inventat scolile de arte si meserii, care s-a dorit sa inlocuiasca Scoala Profesionala(Un sistem care a tinut timp de 40 de ani), notele nu se mai dadeau cum eram obisnuiti, trebuiau sa se dea note in carnetele profesorilor si apoi sa se treaca in catalog, in orice caz…s-au dorit multe, din partea stimabilei, onorabilei si venerabilei Ecaterina Andronescu. Cunosc toate astea, pentru ca yo fac parte din prima generatie pe care s-au implementat rahaturile astea si am urat-o pe femeia asta de la inceputul mandatului sau.

Acum, in anul de gratie 2009, in fruntea educatiei romanesti a revenit EEEEEEEcaterinaaaaaaaaaaaaaaaaa, Andronescuuuuuuuuuuuuuu! Dansa a decis ca tre’ sa se faca scoala mai atractiva si deci sa se reduca din programa scolara. Adica nu e destul ca generatiile de acum sunt idioate de dau in stalpi, cu tot cu programa veche(aia plina), acu tre sa le reducem materiile, sa nu-i mai invatam pe copii nimic, sa le dam mai mult timp de hai faiv, de baruri si asa mai departe.

Printre altele, luminatia sa Ecaterina, a decis sa reduca orele de educatie fizica si sport, ba chiar sa le elimine.

Lasati-ma sa inteleg: intr-o tara si intr-o perioada in care ponderabilitatea tinerilor atinge cote ingrijoratoare, noi hotaram sa facem scoala mai atractiva si sa eliminam educatia fizica. Deci eliminam fotbalul in curtea scolii, basketul in sala, saritura la capra, la lada, gimnastica.

CUM CREDE DOAMNA ANDRONESCU, CA REUSESTE SA FACA SCOALA MAI ATRACTIVA PENTRU ELEVI, CAND SCOATE EDUCATIA FIZICA DIN PROGRAMA?

Pe de alta parte…de ce tre sa facem scoala atractiva pentru elevi? Elevii nu tre sa mearga la scoala de placere! Elevii ar trebui sa urasca scoala si sa aiba cat mai multe motive sa o termine cat mai curand si sa intre in facultate sau asa mai departe. Daca o facem atractiva, exista pericolul ca elevii sa iubeasca intr-atat scoala, incat sa doreasca sa ramana repetenti(la ce mentalitate au).

Pe scurt si sa concluzionam, Ecaterina Andronescu si-a demonstrat, inca odata, incompetenta, in ceea ce priveste abilitatile sale pedagogice.

Noua, chiar daca era programa incarcata pana peste cap si chiar daca scoala ni se parea o puscarie si profii niste gardieni, tot ne e dor de liceu, de orele de mate, de romana, de fizica, de chimie, de istorie, de geografie, de programele de practica(in care, desi eram pe profil de desen de constructii, tot faceam mecanica si invatam asamblarea prin nituire)….TOT NE E DOR DE TOATE ASTEA SI TOT AM IUBIT LICEUL!.

Voi ce parere aveti? Astept commenturi in josul paginii!

 

OPINIE preluată, cu acordul autorului, de pe blogul personal:  http://ovinews.wordpress.com/

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator