fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Recent, în calitate de colaborator al Institutului pentru Politici Publice (www.ipp.ro, pentru cei care vor să verifice cât de serios este acest ONG), am realizat un raport de monitorizare al activităţii consilierilor locali. Raportul a fost întocmit pe baza indicatorilor furnizaţi de IPP, respectiv prezenţa la şedinţele Consiliului Local, iniţiativele materializate în hotărâri de Consiliul Local şi menţionarea deplasărilor efectuate peste hotare. Subiectul m-a atras, trebuie să recunosc...

N-am să fac referire la acel raport, despre care o anumită parte a presei locale a relatat săptămâna trecută, aşa cum era şi firesc, ci am să fac referire la cei care nu au zis un cuvinţel, respectiv la motivele lor. De ce un astfel de comentariu? Simplu: pentru că toţi ne vrem o presă profesionistă. Dar atunci când există ocazia, numai unii sunt... Iar oamenii au dreptul să ştie cine este profesionist şi cine nu, pe baza informaţiilor care le primesc despre demersurile fiecăruia.

 

Iată opinia exprimată de un coleg care a refuzat orice comentariu pe seama acelui raport: „În primul rând analiza respectivă este extrem de slabă, nu cuprinde realităţi esenţiale din activitatea consiliului local turdean, apoi săptămânalul nostrul este unul respectabil, care nu publică tot ceea ce debitează unii, doar pentru că ni se pune la dispoziţie un aşa-zis document. Mai ales dacă aşa-zisa analiză are ca scop lăudarea părtinitoare a anumitor consilieri şi obscurarea celorlalţi. Pentru asta sunt alte ziare”.

 

După ce am citit acest comentariu, mi-am pus întrebarea: oare are dreptate acest coleg al meu sau reprezentanţii IPP, care au apreciat raportul ca fiind unul foarte bun? Şi apoi, mi-am pus alta: cât de „respectabil” este un ziar care refuză publicarea unui raport (singurul de până acum, pe plan local!), doar pe considerentul că e un raport al „debitării unora”?

 

Din nefericire pentru ei, raportul este unul oficial, făcut la comanda IPP. Astfel de rapoarte s-au întocmit în mai multe municipii din ţară, după acelaşi model de indicatori transmişi de IPP. La final a rezultat că activitatea consilierilor turdeni este una prodigioasă. Şi trebuie s-o spun: acei consilieri aparţineau PD-L. Probabil, de aceea a considerat colegul meu că raportul a avut ca scop „lăudarea părtinitoare a anumitor consilieri şi obscurarea altora”. Însă, mă întreb: care era vina mea că aleşii PD-L au o prezenţă ridicată la şedinţele Consiliului Local şi sunt cei mai activi în privinţa proiectelor personale adoptate ca hotărâri de Consiliu Local?

 

Da, trebuie să recunosc: au fost lăudaţi consilierii cu prezenţe cât mai aproape de 100% la şedinţele de Consiliu Local şi cei care au fost interesaţi de treburile comunităţii, elaborând proiecte de hotărâre care apoi au fost aprobate, devenind astfel hotărâri de Consiliu Local. Dacă asta a fost o greşeală din partea mea, îmi cer scuze colegilor mei de la respectiva publicaţie. Dar dacă au greşit respectivii, dintr-un orgoliu nemăsurat şi o ranchiună prost introdusă în ecuaţie, îi rog pe ei să-şi ceară scuze.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator