fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Primăvara Culturală s-a încheiat cum nu se poate mai bine la Câmpia Turzii. A doua ediţie a demonstrat că se poate şi cu bani mai puţini, asta dacă organizatorii îşi fac treaba ca la carte şi, foarte important, pun suflet în ceea ce fac.

 

Am avut un concert de excepţie de operă şi operetă, o expoziţie care a scos încă o dată la iveală talentul artiştilor plastici locali, o întâlnire de zile mari între cititori şi scriitori, pentru ca săptămâna trecută să cânte pe scena Casei de Cultură „Ionel Floaşiu” Marcel Pavel.

 

Publicul l-a primit cu multă căldură, iar acesta, cu vocea sa impresionantă l-a răsplătit cu o muzică adevărată, de mare artist.

 

La Mulţi Ani, Corul Astra!

Ediţia a II-a a Primăverii Culturale s-a încheiat cu Festivalul Coral de Primăvară. Acesta a ajuns la ediţia cu numărul 19 şi a fost unul aparte, Corul Astra, sufletul evenimentului, împlinind 20 de ani. Reînfiinţat în anul 1990, Corul Astra a participat la numeroase manifestări corale în ţară şi în străinătate, obţinând în 1997 locul II la Concursul de muzică sacră de la Orăştie. Are două CD-uri şi un repertoriu de peste 180 de piese corale, laice şi religioase. Condus în prezent de Rodica Trandafir, Corul Astra a fost dirijat în cei 20 de ani de activitate de cristian Trifan, Ciprian Para, Cornel Groza, Mihaela Goje şi Vladimir Lungu. 

 

În deschiderea Festivalului s-au acordat mai multe diplome omagiale, după care, rând pe rând, au urcat pe scenă corurile „Magnificat”, „Camerata Academica Porolissensis”, „Armonia” şi în final „Astra”.

 

Foto: Alin POP.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate