m install
petlinii
nello construct

Tăierile ilegale de arbori continuă în judeţul Cluj

floris

Inspectorii silvici au confiscat 1.336 de metri cubi de lemn de la transportatorii care nu au avut acte justificative legate de circulaţia materialului lemnos, în primele 10 luni ale acestui an. Cuantumul amenzilor acordate transportatorilor în  cele 552 de cazuri de contravenţie a fost de 251.940 de lei.

Controalele efectuate la persoanele fizice sau firmele care deţin gatere nu au atras cazuri de infracţionalitate. S-au aplicat, în schimb, pe linie de contravenienţă, 62 de amenzi cu valoare totală de 10.000 de lei. Cantitatea de lemn confiscată în aceste situaţii a fost de 223 de metri cubi.

 

România ocupa locul 11 în Europa în ceea ce priveşte procentul de împădurire, în condiţiile în care media europeană este de 32,4%. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltarii Rurale, pădurile acoperă circa 26,8% din teritoriu. În jur de 28% din păduri se găsesc în zona de deal, iar 65% în regiunea montană, restul la câmpie. Conform specialiştilor, proporţia optimă de împădurire pe ţară, repartizată pe forme de relief, ar fi de 18-20% în zona de câmpie, 38-40% în zona de coline şi dealuri şi la 65-70% în zona de munte.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: