m install
petlinii
nello construct

CNAIR a lansat licitația pentru ecologizarea zonei contaminate de pe secțiunea 2B a Autostrăzii Brașov – Cluj – Borș (Câmpia Turzii-Gilău)

floris

Luni, 11.01.2021, CNAIR a publicat în SEAP procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului având ca obiect: “Tratarea și eliminarea deșeurilor constituite din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) și mercur (Hg) rezultat din eliberarea amplasamentului Autostrăzii Brașov – Cluj- Borș, secțiunea 2B, km 10+500 și depozitat în depozitul  temporar de deșeuri periculoase de la Fata Dealului, com. Moldovenești, jud. Cluj”.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 12.02.2021, ora 15:00.

Valoarea estimată este cuprinsă în intervalul 143.078.124,00 – 157.385.936,40 lei fără TVA.

Durata de executie a contractului va fi maxim 18 luni, din care maxim 1 lună pentru activitatea de proiectare și maxim 17 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor.

Durata contractului de maxim18 luni poate să scadă în functie de durata ofertată de operatorii economici participanți.

Obiectul acestui contract constă în tratarea și eliminarea cantității de 65.774,85 t deșeuri periculoase.

Precizăm că lipsa finanțării, modificarilor legislative din domeniul mediului, precum si lipsa accesului în cadrul depozitului au fost principalele cauze care au dus la imposibilitatea demarării procedurii de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de decontaminare.

În februarie 2020, conducerea CNAIR a decis constituirea unui nou grup de lucru pentru întocmirea Caietului de sarcini, în vederea demarării unei noi licitații. Aceasta pentru că era nevoie de o documentație de atribuire completă care să asigure finalizarea proiectului.

În acest sens, având în vedere importanța și necesitatea acestei proceduri și consecințele implementării asupra mediului, CNAIR invită toți operatorii economici care îndeplinesc cerințele de participare să depună oferte până la termenul  limită stabilit.

CNAIR S.A.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda