fbpx
Scrie un comentariu

 ct crestemgradinescu

La Câmpia Turzii a debutat proiectul ”Viața în grădina verde”, din cadrul programului ”Creștem Grădinescu”, în care Asociația Slow Food Turda a primit o finanțare de 10.000 de euro.

 

”Alături de inițiatoarea proiectului in valoare de 10.000 euro, Marta Pazsonyi, de o echipă frumoasă de profesori si elevi ai școlii mai sus amintite, am încărcat primele roabe de pamant, pornind de la care, în scurt timp spațiul verde aferent școlii va căpăta o nouă față. Este un proiect despre grădini urbane și despre comunitate, despre oameni și natură. Este despre hrană și trai sustenabil în mediul urban, despre educație, implicare, voluntariat și oameni deosebiți. 

Proiectul constă în amenajarea unui spațiu de grădină urbană în curtea școlii, cu straturi de legume, flori și plante aromate, sală de curs în aer liber, spațiu de recreere, hotel de insecte, seră, toate realizate cu scop educativ. Activitățile din proiect înseamnă o serie de ateliere tematice, vizite în arii protejate și la producători, seminarii cu invitați și muncă de grădinărit ce îi va avea ca beneficiari în primul rând pe elevii școlii, dar și comunitatea locală. Felicitări tuturor!”, a spus primarul Dorin Lojigan.

Slow Food Turda se află printre cei 10 câștigători ai programului “Creștem Grădinescu”, aceștia alăturându-se rețelei “Grădinescu” deja existente, crescând astfel numărul grădinilor urbane de la 10 la 20, program coordonat de către Institutul de Cercetare în Permacultura din România, sponsorizat de Kaufland Romania.

Pentru zona Turda – CâmpiaTurzii, acordul de colaborare s-a încheiat între Municipiul Câmpia Turzii, în calitate de proprietar al terenului și autoritate locală, reprezentat de domnul primar Dorin Nicolae Lojigan, Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” CâmpiaTurzii în calitate de beneficiar, reprezentată de doamna director Carmen Anechitoaie și Asociația StudCoop / Slow Food Turda, în calitate de coordonator de proiect, reprezentată de președintele asociației Marta Pozsonyi. 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator