fbpx

BANNER vezeteu

2 Comentarii

taxa poluare

Ministerul Mediului a anunţat data de la care intră în vigoare noua taxă auto şi cine va trebui să o achite.


Viitoarea taxă pe care proprietarii de autovehicule înmatriculate în România o vor plăti se va aplica nu doar autovehiculelor mai vechi de 10 ani, ci tututor mașinilor poluante și va avea mai multe componente, care nu vor intră concomitent în vigoare la 1 ianuarie 2019, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. Ministrul s-a referit la taxă ca la o „contribuţie„ pe care cetăţenii o vor plăti în baza principiului conform căruia poluatorul plăteşte.


Aşa cum am spus de nenumărate ori, nu este vorba de o taxă de poluare, sau timbru de mediu sau o altă denumire care să includă cuvântul taxă. În schimb, am susţinut şi susţin în continuare că poluatorul plăteşte şi nu numai în cazul emisiilor de CO2, şi în cazul deşeurilor şi în celelalte cazuri, cel care poluează trebuie să plătească.

În interiorul grupului de lucru din care fac parte specialişti ai Ministerului Mediului, Administraţiei Fondului de Mediu, RAR, Ministerului Transporturilor, Finanţelor au încercat să găsească o formă finală consultând cei doi producători de autovehicule din România şi cei care în decursul anilor au reuşit să ne îndrume fiind specialişti în domeniu şi care la ora actuală au diverse firme de consultanţă, astfel încât să nu găsim o formă a unei eventuale contribuţii pe care cetăţeanul ar trebui să o plătească atunci când emisiile de CO2 ar trebui depăşite, când cilindreea folosită la autovehicul are o anumită capacitate care poate să producă emisii şi norma de poluare. Forma finală se apropie"„ a spus Graţiela Gavrilescu


Aceasta a precizat că forma finală a acestei "contribuţii„ va fi „pe componente„ care nu vor intra toate în vigoare de la 1 ianuarie 2019, iar taxa se va aplica tuturor autovehiculelor poluante, nu doar celor mai vechi de 10 ani, informează Ziua de Cluj.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Andrei · 16:57 28.11.2018
  si banii unde se vor duce? Intr-o mare gaura neagra? Se vor replanta padurile din acesti bani ca masura de reducere a poluarii??
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dane · 09:45 29.11.2018
  Vai de capul nostru..
  Ff multi nu vor putea plăti acestă contribuție aberantă..
  Cred că mulți nu o vor plăti..!!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator