fbpx
Scrie un comentariu

amenda

Un site de știri din zona Turzii urmează să fie amendat cu o sumă cuprinsă între 4.500-10.000 de lei, după ce a încălcat legislația electorală, chiar în ziua votului pentru alegerile prezidențiale, din primul tur (10 noiembrie). Este vorba de siteul RefleqtMedia.ro, deținut de Ovidiu Bucur.

Conform unei sesizări înregistrate la Biroul Electoral Județean Cluj, siteul RefleqtMedia.ro ar fi difuzat în ziua votului, după ora 18.00, datele unui exit-poll, fără a se respecta legislația în vigoare. Informația a fost transmisă și prin aplicația WhatsApp, mai multor persoane, la ora 18.24.

refleqt whatsapp

Conform art. 39 alin 5 din Legea nr. 370/2004 republicată, cu modificările și completările ulterioare, ”în ziua votării este interzisă prezentarea sondajelor realizate la ieșirea de la urne, înainte de încheierea votării”.

Pentru o astfel de faptă, amenda este cuprinsă între 4.500-10.000 de lei. BEJ nr. 13 Cluj a transmis spre Autoritatea Electorală Permanentă sesizarea încălcării legii, deoarece aceasta este competentă să constate contravenția respectivă și să aplice amenda.

Ovidiu Bucur nu este pentru prima dată în situația de a da bani pentru încălcarea legislației.

Curtea de Conturi a descoperit că Primăria Tritenii de Jos ar fi plătit circa 70.000 de lei societății Jurnal Concept Media SRL (care edita Ziar 15 Minute) pentru servicii de publicitate pentru ”promovare turistică”, care nu au fost executate. Astfel, banii trebuiau returnați. Însă, societatea și-a încetat activitatea. Ovidiu Bucur era acționar al societății și jurnalist la Ziar 15 Minute.

Un alt caz a fost acela în care, tot în postura de jurnalist la Ziar 15 Minute, a terfelit niște profesori din Câmpia Turzii, în baza unor zvonuri, iar din acest motiv s-a ales cu un proces în instanță, în urma căruia a fost nevoit să plătească daune de 15.000 de lei. Nu se știe dacă daunele au fost plătite, pentru că societatea a fost închisă, între timp.

În prezent, Ovidiu Bucur este unic acționar al societății BlackBelt Marketing SRL, care deține siteul de știri RefleqtMedia.ro.

UPDATE, 17.11.2019:

Proprietarul siteului RefleqtMedia.ro, Ovidiu Bucur, susține că BEJ nu a amendat siteul său, lucru care era precizat și în articol, BEJ Cluj transmițând înspre Autoritatea Electorală Permanentă soluționarea contravenției, care este abilitată să aplice amenda.

refleqt update

”Am citit, cu stupefacție, articolul publicat de colegii noștri, prin care se spunea că vom fi amendați de Biroul Electoral Județean, ca urmare a unei sesizări depuse de cineva, cu privire la publicarea articolului „Exclusiv!!! Avem exit-poll ora 18:00 – cifrele sunt UIMITOARE”. (...) Dacă vom fi amendați, ne asumăm acest lucru și vom achita amenda, în conformitate cu legislația românească, adică în 15 zile de la comunicare și vom achita jumătate din minimumul amenzii.”, a scris Ovidiu Bucur.

sesizare ovidiu 01

sesizare ovidiu 02

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator