m install
petlinii
nello construct

Iulia Circo, cel mai nou membru al echipei TurdaNews: ”Dacă am învăţat ceva la TurdaNews am învăţat că daca n-ai dovezi, nu vorbeşti despre, nu scrii despre”

floris

Iulia Circo (20 ani), cel mai nou membru al echipei TurdaNews, se caracterizează ”o fire creativă, pozitivă, cu abilităţi empatice, cu o nesfârşită curiozitate şi dorinţă de cunoaştere”. ”Îmi doresc să văd şi să înţeleg”, spune ea. A ajuns la TurdaNews printr-o conjuctură.

 

Selecționată pentru un post de reporter pe durata Zilelor Municipiului Câmpia Turzii, Iulia Circo s-a achitat cu bine de sarcini, pentru un ”începător”, în acel moment.

Ulterior, s-a arătat interesată de jurnalism și de o eventuală poziție de reporter pentru Câmpia Turzii, motiv pentru care a spus că vrea să ne demonstreze ce poate face în 2 săptămâni. Și a scris! Iar de la 1 septembrie 2017 a intrat oficial în echipa TurdaNews.

Studentă în anul III la Facultatea de Sociologie – specializarea Resurse Umane, Iulia Circo a răspuns unui interviu de ”bun venit” în echipa TurdaNews:

Ce te-a determinat să răspunzi anunțului dat de TurdaNews, înaintea Zilelor Câmpiei Turzii? Ce te-a determinat ulterior să-ți dorești o colaborare în continuare?

Consider că a fost o oportunitate de tipul „Omul potrivit la locul potrivit, în momentul potrivit”. Pot să spun de asemenea că mi-am dorit întotdeauna să ştiu lucruri, să văd lucruri şi mai ales să le înţeleg. Daca la toate astea mai adăgăm şi oportunitatea de a schimba mentalitaţi, de a prezenta realităţi unui număr mare de oameni, ei bine, pot spune că nimic nu e întâmplător.

Am apreciat întotdeauna jurnaliştii, reporterii, redactorii, pentru că prin ei, vrând nevrând, înţelegem şi vedem lumea,  astfel că odată oferită şansa (mai bine zis, cerută) să intru în lumea lor, nu am putut să mă abţin, fiind convinsă că o să muncesc în aşa fel încât să pot merge oricând cu capul sus, şi să mă recomand ca jurnalist.

Cum ți se pare experiența de debut la TurdaNews? Aprecieri, critici…

Am apreciat foarte mult sprijinul şi încrederea oferită. Apreciez timpul acordat pentru instruire, profesionalismul în ceea ce priveşte subiectele abordate, îmi dau seama că este foarte dificil să fii cu adevărat obiectiv, de fapt cred că este aproape imposibil. Ceea ce m-a impresionat chiar la început a fost respectul şi aprecierea oamenilor cu care am intrat în contact odată ce mă recomandam membru al TurdaNews, pentru oricine ar face parte din echipă, acest lucru e cu siguranţă un avantaj.

Ce îți dorești de la această colaborare cu TurdaNews?

Îmi doresc foarte mult să continui acest drum, să ma adaptez cât mai bine la exigenţele impuse de TurdaNews, şi chiar mă văd îmbătrânind pe acelaşi post. Libertatea pe care mi-o oferă, apropierea de casă şi apropiaţi, mă face să cred că nu doresc să-mi mai schimb locul de muncă pe viitor.

Aş vrea să particip în schimb la cursuri de formare, să citesc mai mult despre meseria pe care o practic. Printre aceste cursuri aş vrea să fie unul şi de foto-video care să-mi permită să îmi documentez articolele  foto-video într-un mod cât mai profesionist.

Crezi că există diferențe între site-urile de știri locale sau toate sunt la fel? Detaliază, chiar dacă nu faci referiri concrete la alte siteuri.

Da, şi nu e numai una, sunt mult mai multe. În primul rând, acea obiectivitate (fie ea imperfectă uneori) la celelalte publicaţii nu o văd deloc. DELOC. Se scrie politic, părtinitor, se fabulează şi se exagerează de dragul unui click în plus pe un articol mizerabil. Modul de abordare a problemelor este de multe ori ilogic, dezordonat, prost documentat.

Dacă am învăţat ceva la TurdaNews am învăţat că daca n-ai dovezi, nu vorbeşti despre, nu scrii despre. Am învăţat că orice scrii, trebuie argumentat şi documentat înainte, pentru că altfel tot ce spui poate fi întors împotriva ta, şi va fi cel mai probabil.

Ce îți place și ce nu îți place la TurdaNews?

Îmi place mult modul de lucru, colaborarea generală, felul în care se pune problema când vine vorba despre…orice.

Cu sinceră părere de rău, dacă nu mi-ar fi plăcut ceva cu siguranţă aş fi spus demult, şi nu aş vrea să inventez acum de dragul de a da un răspuns.

Totuşi dacă ar fi să propun ceva pentru viitor, ca îmbunătăţire ar fi nişte întâlniri lunare cu toţi colegii, informale, prin care să facem schimb de informaţii, experienţe, să ne cunoaştem mai bine în principiu.

Care ar fi un subiect pe care ți-ai dori să-l realizezi, chiar dacă implică timp și documentare mai aprofundată?

Mi-aș dori ca până la momentul următoarelor alegeri locale să pun cap la cap un dosar de pro şi contra pentru fiecare partid politic care activează în Municipiul Câmpia Turzii. Acesta ar conţine de la doctrină şi informaţii generale până la fiecare acţiune, iniţiativă, reuşită sau eşec. Scopul ar fi acela de a informa cetăţenii cu adevărat şi a le oferi posibilitatea de a alege cei mai potriviţi oameni pentru funcţiile de conducere.

Cu ce crezi că poți contribui la creșterea valorii TurdaNews?

Pot contribui în primul rând cu energia şi pozitivitatea care mă caracterizează. Un om echilibrat va alege de cele mai multe ori bine, va fi muncitor şi perseverent.

Voi contribui cu informaţiile şi know how-ul pe care îmi doresc să îl dezvolt. Prin persoana mea, consider că voi duce mai departe caracteristile care m-au făcut pe mine să aleg TurdaNews, respectiv: seriozitatea, informarea, obiectivitatea, conştinciozitatea, dorinţa de a fi cât mai sus şi de a vedea în viitor şi anticipa evoluţia lucrurilor.

Îmi doresc de asemenea să-mi îmbunptăţesc cunoştinţele şi în zona de Marketing, pentru a trage cât mai mulţi clienţi în zona de publicitate şi promovare pe care o oferim.

Citește și:

Florin Crișan, cel mai nou membru TurdaNews: Sunt încurajat… Nu mi s-a spus niciodată ”nu fă aia”!

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda